Puigdemont veu una "nova etapa" de confrontació després de la llei d'amnistia

El president vol centrar els esforços a assolir la independència efectiva, ja que, diu, l'Estat seguirà atacant l'independentisme per moltes lleis que s'aprovin

RedaccióActualitzat

L'endemà que la Comissió de Venècia avalés la llei d'amnistia i amb la negociació del text legal a la recta final abans que s'esgoti el termini dijous vinent, Carles Puigdemont ha presidit a Elna (Catalunya Nord) la primera reunió de l'assemblea territorial del Consell de la República plantejant l'inici d'una nova etapa.

El president aposta per superar la lluita antirepressiva i centrar els esforços a assolir la independència efectiva, ja que, diu, l'Estat seguirà atacant l'independentisme per moltes lleis que s'aprovin. 

En el seu discurs, Puigdemont també ha fet crides a la unitat i ha volgut insuflar moral de victòria dins de les files independentistes. 

"Amb totes les policies falsificant informes, els jutges disparant a matar, no ens han doblegat. Aixequem el cap i sentim-nos orgullosos. La repressió no s'ha acabat ni s'acabarà, per més lleis que fem. La pulsió repressora de les entranyes més profundes de l'estat no s'ha acabat, està més excitada que mai i ens hi haurem de confrontar. Tenim el dret i el deure a preparar-nos per la unilateralitat"

Puigdemont, durant el seu discurs de cloenda a l'assemblea del Consell de la República (EFE/David Borrat)

"Deixar enrere l'exili"

El president, doncs, augura una "nova etapa" en què la lluita antirepressiva no serà la prioritat, en una al·lusió insinuada a la llei d'amnistia. Una etapa, que segons l'expresident, haurà de liderar el Consell de la República reprenent mandat de l'1-O. 

"Haurem d'aprendre a no posar la lluita antirepressiva com la prioritat i a poder destinar tots els recursos econòmics, materials al servei de la independència", ha explicat Puigdemont.

En aquesta nova etapa serà possible "deixar enrere l'exili" i desprendre's "de la llosa de la repressió que pesa sobre el cap de milers de famílies", ha dit. 

Aquesta serà una setmana clau per desencallar la llei d'amnistia al Congrés dels Diputats i en vistes d'un possible acord, Puigdemont augura l'entrada de l'independentisme a una "nova etapa" (EFE/David Borrat)

Tot mentre el president d'ERC, Oriol Junqueras, fa una crida a aparcar la tàctica del curt termini i a aprovar la llei d'amnistia. Ho ha dit al consell nacional que ha celebrat avui el partit i on ha apel·lat a la responsabilitat de tothom, en un missatge implícit a Junts.

Després de la causa oberta per terrorisme al Tribunal Suprem, Junqueras ha insistit en la necessitat de l'aprovació de la llei. El president del partit també ha celebrat el posicionament de la Comissió de Venècia, que -segons ha dit- coincideix fil per randa amb el que ha defensat Esquerra. 

També els socialistes han defensat avui la necessitat d'aprovar la llei d'amnistia. Tant el primer secretari del PSC, Salvador Illa, com el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, han posat en valor l'informe de la Comissió de Venècia. I han retret al PP que només en facin cas quan els és favorable. 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut