París

Acord a París per incrementar el control de seguretat a les fronteres de la UE i a Internet

Els ministres d'Interior europeus i el secretari de Justícia dels Estats Units acorden abordar el terrorisme jihadista de forma coordinada i augmentar el control a les fronteres i a Internet

RedaccióActualitzat

El palau de l'Elisi, a París, és l'escenari aquest matí de diverses reunions del més alt nivell entre el govern francès i representants polítics de tot el món. A primera hora hi ha hagut una reunió del govern de Manuel Valls amb representants de la comunitat jueva, encara consternada per l'assalt al supermercat "kosher" de l'est de París on van morir 4 ostatges.

Els ministres d'Interior d'onze països europeus, el secretari de Justícia dels Estats Units, Eric Holder i els responsables de la lluita antiterrorista de la Unió Europea s'han trobat en una cimera antiterrorista convocada d'urgència.

A la cimera s'ha decidit abordar el terrorisme d'una manera global i coordinada a nivell europeu i s'han analitzat canvis legislatius que a escala europea permetin imposar noves mesures de seguretat per evitar nous atacs jihadistes.

Quan ha acabat la reunió, el ministre de l'Interior francès Bernhard Cazeneuve ha llegit una declaració conjunta, on es destaca la unitat d'acció per augmentar la col·laboració i l'intercanvi d'informació en la lluita antiterrorista.

Cazeneuve ha anunciat que s'establiran més controls a les fronteres exteriors de la Unió Europea, i que es prendran noves mesures per al control de passatgers, de la difusió de missatges dels terroristes per internet, i sobre el control d'armes.

La trobada es considera un gest de suport a França després dels atacs jihadistes d'aquesta setmana a París. Així ho han deixat veure les abraçades d'alguns ministres, com Jorge Fernández Díaz, amb el seu homòleg francès, Bernard Cazeneuve.

Aquesta trobada dels més alts responsables de la seguretat a Europa i als Estats Units precedeix la manifestació de la tarda a la capital francesa. Dirigents de tot el món acompanyaran el president François Hollande al capdavant d'una marxa que es preveu multitudinària.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut