Amenaça de bomba al diari belga "Le Soir"
Amenaça de bomba al diari belga "Le Soir"
Brussel·les

El diari belga "Le Soir", desallotjat per una amenaça de bomba

La policia belga busca a tres persones en relació amb l'amenaça a "Le Soir", un d'ells ja va estar detingut l'any 1999 per posar un explosiu casolà en una cabina telefònica

Actualitzat

La redacció del diari belga "Le Soir" a Brussel·les ha estat desallotjada després de rebre una amenaça de bomba. L'autor de la trucada ha estat identificat com Thierry Carreyn, de 53 anys.

Una trucada a quarts de tres ha alertat de la col·locació d'un explosiu a l'edifici. La persona que ha fet la trucada s'ha identificat com a membre de l'extrema esquerra i ha justificat l'acció perquè la cobertura mediàtica de l'atac terrorista a "Charlie Hebdo" ha fet créixer l'extrema dreta.

La policia busca a tres persones sospitoses de fer aquesta trucada amenaçant. Es tractaria de Thierry Carreyn, un eximpresor que ja va ser detingut l'any 1999 per posar un explosiu casolà en una cabina telefònica davant el "Vlaams Blok". Una explosió que només va provocar danys materials. A més de Thierry, la policia belga busca a una parella que podria estar relacionada amb la trucada d'amenaça.

L'edifici que acull les redaccions dels diaris "La Capitale" i "Le Soir" ha estat immediatament evacuat. La policia examina tot l'edifici però de moment no ha confirmat que s'hagi trobat cap explosiu.

Els treballadors de "Le Soir" han instal·lat una redacció provisional en un hotel proper al diari, des d'on continuen editant la versió en línia del rotatiu i el diari en paper de demà dilluns.

Anar al contingut