Verviers

Dos morts i un ferit en una operació antiterrorista al municipi belga de Verviers

La policia federal ha dut a terme diverses accions antiterroristes a diferents punts de Bèlgica contra una cèl·lula que la Fiscalia creu que pretenia realitzar "atemptats d'envergadura" al país "de forma imminent"

Actualitzat

Almenys dues persones han mort en una operació antiterrorista de la policia belga al centre de Verviers, un municipi de l'est de Bèlgica. La Fiscalia belga ha explicat que en l'operació hi ha hagut almenys dos presumptes terroristes morts i un altre ha quedat ferit.

En el marc de l'operació, que ha tingut diversos focus al país, s'han fet diverses detencions. El portaveu de la Fiscalia federal belga, Eric Van der Sypt, ha assegurat que la cèl·lula pretenia realitzar "atemptats d'envergadura" al país "de forma imminent".

A Verviers, la RTBF explica que testimonis dels fets han sentit "una explosió i diversos trets", que s'han prolongat durant uns deu minuts, tal com s'observa en el vídeo que un usuari ha penjat a YouTube i que ha difós el diari "Le Soir".

L'operació, segons informa la cadena, estava dirigida contra presumptes jihadistes, alguns dels quals haurien tornat al país després de participar en la guerra civil de Síria. No hi ha hagut víctimes entre els agents de les forces de seguretat que han participat en l'operació.

Un testimoni dels fets ha penjat una foto a Facebook de vehicles policials i ambulàncies tallant el carrer, una imatge que també s'ha difós per Twitter.

Operacions antiterroristes simultànies

Aquest dijous, la policia federal belga ha dut a terme diverses accions antiterroristes a diferents punts del país, contra "un grup operatiu" de jihadistes compost per persones que haurien arribat provinents de Síria.

El país ha passat al nivell d'alerta 3 (d'un total de 4).

Bèlgica ha incrementat la vigilància de presumptes grups jihadistes des dels atacs a París de la setmana passada, en els quals van morir 17 persones.

 

Què arriba des de Bèlgica sobre l'operació antiterrorista?

Què sabem del cert de l'operació antiterrorista a Bèlgica?

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut