Roma

40 persones moren en un naufragi quan feien la travessia de la migració cap a Itàlia

Les agències europees calculen que unes 2.300 persones han mort ofegades en aigües del Mediterrani els primers set mesos de l'any en diferents naufragis d'immigrants

RedaccióActualitzat

Nou drama migratori al Mediterrani. Almenys 40 persones han mort davant les costes de Líbia, en el naufragi d'un vaixell que transportava un nombre indeterminat d'immigrants cap a la costa italiana. Aquests immigrants haurien mort ofegats per inhalació de fuel en quedar-se atrapats a la bodega d'una embarcació.

Fins ara se'n saben pocs detalls. L'operació de rescat la lidera la marina italiana, que ha informat de la notícia amb un missatge al seu compte de Twitter. El vaixell de la Marina italiana ha pogut rescatar amb vida més de tres-centes persones, entre elles dones i criatures.

Aquesta setmana s'han rescatat, de moment, uns 2.000 immigrants d'alta mar, però han estat molts més els que, com aquests, han aconseguit arribar a alguna de les illes gregues que hi ha a prop de la costa de Turquia.

Les agències europees calculen que unes 2.300 persones han mort ofegades en aigües del Mediterrani els primers set mesos de l'any quan feien la travessia de la migració. Segons una anàlisi de l'Organització Internacional de les Migracions (OIM), gairebé 250.000 han aconseguit arribar a Europa. Aquest any el flux migratori amb destinació a Europa s'ha multiplicat gairebé per tres respecte al que es va registrar en el mateix període de l'any passat.

L'Agència Europea de Fronteres, Frontex, considera que és una de les pitjors crisis humanitàries des de la Segona Guerra Mundial. Gil Arias, responsable de l'Agència, és partidari d'atacar el problema amb actuacions als països d'origen dels immigrants, i també en els de trànsit, on els refugiats topen amb les màfies que els aboquen a una travessia de final incert.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut