Turbot a la papillota

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El turbot és un peix molt apreciat i gustós. De carn blanca, fina i ferma, lleuger i de fàcil digestió, en destaca el contingut de proteïnes de bona qualitat, minerals (iode, magnesi, seleni, potassi, fòsfor i sodi) i vitamines del grup BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 turbot  

    200 g de mongeta perona  

    3 grans d'all  

    2 patates monalisa  

    1 llimona  

    Tàperes

    Mantega  

    Mostassa verda  

    Pebre negre

    Vi blanc  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Traiem les puntes de 200 g de mongeta tendra.
  2. Tallem la mongeta a la juliana i la reservem.
  3. Peles dues patates monalisa i les tallem ben fines amb la mandolina (fem patates palla).
  4. Posem les patates en aigua per evitar-ne l'oxidació.
  5. Escaldem mongetes i patates en aigua bullint. Quan hi torni a arrencar el bull,  al cap d'uns 2 minuts ja ho tindrem escaldat.
  6. Retirem patates i mongetes, les deixem en un plat i hi posem una mica d'oli.
  7. En una paella posem un mica de mantega. Quan estigui desfeta hi posem tres alls laminats i els hi enrossim.
  8. Hi afegim unes quantes tàperes, un rajolí de vi blanc, una cullerada de mostassa d'herbes i el suc d'una llimona.
  9. Salpebrem el turbot.
  10. Dins d'uns papers sulfurats posem un tros de turbot amb la pell cap amunt, una part dels vegetals escaldats i sofregit amb tàperes. Tanquem el paper i el lliguem amb cordill.
  11. Portem la papillota al forn a 200º durant 15 minuts.
  12. Un cop cuit, ja podem obrir les bossetes i servir-ho. Quan el turbot estigui emplatat, hi afegim una ica d'oli OVE per sobre.

 

Anar al contingut