Llobarro farcit de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets, l'ingredient més saborós de la tardor, són lleugers d'energia, rics en minerals i en fibraAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    4 llobarros petits  

    800 g barreja de bolets  

    150 g pernil salat  

    100 g mantega noisette 

    150 g ametlles crues  

    50 g pa ratllat  

    9 escalunyes  

    3 llimes  

    Vi ranci  

    Vinagre de poma 

    Cibulet  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Traiem el cap i l'espina a quatre llobarros petits. 
  2. Posem en un bol 3 litres d'aigua mineral i 30 g de sal. Posem els llobarros al bany de sal durant 30 minuts. 
  3. Posem al foc una paella on escalfarem 100 g de mantega noisette. 
  4. Tallem a brunesa 9 escalunyes. 
  5. Fem suar les escalunyes a la paella. 
  6. Tallem a brunesa 800 g de barreja de bolets (nosaltres tenim gírgoles, xiitake i xampinyó portobello) 
  7. Saltem els bolets salpebrats uns 15 minuts a la paella de la ceba i la mantega noisette. A foc mitjà. 
  8. Tallem a brunesa 150 g de pernil salat. 
  9. Afegim el pernil a la paella. 
  10. Desglacem amb vi ranci i vinagre de poma. N'hi haurà prou amb un rajolí (més de vinagre que de vi ranci). 
  11. Un cop l'alcohol s'hagi evaporat, retirem la paella del foc. 
  12. Traiem els llobarros del bany de sal i els eixuguem. 
  13. Posem els llobarros en una safata de forn i els farcim amb el contingut de la paella. Hi afegim una mica d'oli OVE. 
  14. Piquem 150 g d'ametlles crues. 
  15. Barregem les ametlles picades amb 50 g de pa ratllat i el suc de tres llimes. 
  16. Amb aquesta barreja pintem els llobarros a fi i efecte que faci una crosta al forn. 
  17. Portem els llobarros al forn, a 180º durant 15 minuts. 
  18. Quan els llobarros estiguin fets, tallem una mica de cibulet. 
  19. Servim els llobarros amb una mica de cibulet tallat per sobre. Llest!!!! 
Anar al contingut