Sopa de peix

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La sopa de peix amb peix pot ser una bona manera d'introduir aquest aliment a qui no li agrada gaire.

INGREDIENTS

  • 4 kg de peix de roca net i trossejat

    500 g de caps de llagostí congelat     

    5 tomàquets de penjar

    3 grans d'all

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    2 tomàquets madurs

    1 pastanaga

    1 porro (només la part blanca)

    1 ceba de Figueres

    1 branca d'api

    1 raig d'anís

    1 branca de julivert

    150 g de vi blanc sec

    60 g de brandi

    50 g de pa de sopa (per fer crostons)

    5 g de pebre fumat dolç

    oli OVE

    aigua mineral

    safrà

    llorer

     

PREPARACIÓ

  1. Separem uns trossets del peix de roca. Els reservem per emplatar al final de la recepta.
  2. Ratllem 5 tomàquets de penjar i els posem a reduir fins a la meitat del volum en una paella sense oli.
  3. Hi afegim dues cullerades de pasta de tomàquet i ho deixem fent xup-xup durant 5 minuts. Ho reservem.
  4. Escalfem oli OVE en una olla i fregim una llesca de pa de pagès (50 g). La reservem.
  5. Saltem a la mateixa olla els 500 g de caps de llagostí, aixafant-los bé. Els retirem.
  6. Tallem la llesca de pa fregida, la posem en un bol i hi afegim julivert tallat. Ho remenem i ho reservem.
  7. Saltem a la mateixa olla el peix trossejat . El retirem.
  8. Pelem i tallem a "mirepoix" una pastanaga, la part blanca del porro, una ceba de Figueres grossa i una branca d'api. Podem fer servir verdures oblidades a la nevera, només cal eliminar-ne les parts més lletges. 
  9. Afegim les verdures tallades a l'olla, amb un gra d'all, i les fem suar.
  10. Tallem dos tomàquets de penjar madurs. Els afegim a l'olla i ho remenem fins que perdi tota l'aigua.
  11. Hi afegim la salsa de tomàquet reservada i ho ofeguem durant 10 minuts.
  12. En una paella torrem uns brins de safrà. Els reservem.
  13. Afegim a l'olla 60 g de brandi, 150 g de vi blanc sec i un raig d'anís. Deixem que l'alcohol s'evapori.
  14. Afegim a l'olla el peix, els caps de llagostí, el safrà, una branca de julivert i una fulla de llorer. Ho cobrim amb aigua mineral. Ho tapem i ho deixem bullir una hora amb el foc al mínim.
  15. Tallem a làmines dos grans d'all i els fem ballar en una paella amb oli OVE.
  16. Traiem la paella del foc i hi afegim 5 g de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem i ho reservem.
  17. Triturem la sopa amb la batedora i la colem. Després la tornem a colar amb una malla més fina. Rectifiquem de sal i ho escalfem.
  18. A la sopa colada hi afegim el refregit d'all i pebre vermell fumat dolç.
  19. Posem en bols uns trossos de peix cru (es courà amb la sopa calenta), la sopa molt calenta i els crostons de pa fregit amb julivert.