Llobarro a la barbacoa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La salsa d'aquesta recepta, a més a més de saborosa i original, és molt saludable i l'enriqueix en nutrients com ara greixos bons, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 2 llobarros
  • 400 g de pebrot vermell
  • 160 ml de vinagre de Xerès
  • 120 ml d'oli OVE
  • 120 g de pa
  • 40 g de cacauet torrat
  • 40 g d'ametlla torrada
  • 40 g de pinyons torrats
  • 30 g d'all
  • 20 g de pebre vermell picant
  • 15 g de pebre vermell dolç
  • 15 g de sal
  • 10 g d'orenga seca
  • 10 pistils de safrà
  • 5 g de comí en pols
  • 3 bitxos
  • 2 branquillons de julivert
  • 1 branquilló de romaní

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa 400 g de pebrot vermell net.
  2. Posem un recipient al foc amb el pebrot tallat i160 ml vinagre de Xerès.
  3. Partim 3 bitxos secs i els afegim a la cassola. Deixem que la cassola bulli durant 10 minuts.
  4. Posem 120 ml d'oli OVE en una cassola al foc.
  5. Hi tirem 30 g d'alls pelats.
  6. Quan estiguin mig enrossit, tirem a la mateixa cassola 40 g de cacauets torrats, 40 g d'ametlla torrada i 40 g de pinyons.
  7. Deixem que s'enrosseixin.
  8. Apartem la cassola del foc i hi afegim 10 pistils de safrà i 5 g de comí en pols.
  9. Ho integrem tot.
  10. Aboquem el contingut de la cassola al morter i ho trinxem.
  11. Posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE. Quan estigui calent, hi tirem 120 g de pa i el fregim.
  12. Reservem el pa fregit en un plat amb paper absorbent.
  13. Posem al got de la batedora el pa fregit, la barreja de fruits secs torrats, un branquilló de romaní, dos branquillons de julivert, 10 g d'orenga seca, 15 g de sal, 15 g de pebre vermell dolç, 20 g de pebre vermell picant i la salsa de vinagre i pebrot.
  14. Ho emulsionem i ho reservem.
  15. Netegem 2 llobarros, obrint-los per l'esquena.
  16. Posem en una carmanyola els llobarros nets i els amarem amb l'emulsió. Però en reservem una mica perquè ens serveixi de salsa en el moment de servir el peix.
  17. Tapem els llobarros i els deixem marinant-se a la nevera dues hores.
  18. Passat aquest temps portem els llobarros a la barbacoa, amb la brasa ben roent.
  19. Cuinem els llobarros 3 minuts pel costat de la pell i 2 per l'altre.
  20. Acompanyem el peix amb la salsa.
Anar al contingut