Arròs de pagès amb calamars de llauna
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les cols
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs bomba de Pals
- 200 g de calamar farcit en conserva (dues llaunes)
- 200 g de calamar en tinta a trossos en conserva (dues llaunes)
- 150 g de salsitxes
- 1 l d'aigua
- 2 cebes dolces
- 2 pebrots verds ("bitxos verds")
- 2 carxofes
- 2 c/s d'oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la carxofa tallada a dauets i la salsitxa tallada a rodanxes.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la ceba picada i el bitxo verd picat i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi els calamars tallats a rodanxes i l'arròs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.
A continuació, rectifiqueu-ho de sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 18 minuts.
Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 3 minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'arròs.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la ceba picada i el bitxo verd picat i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi els calamars tallats a rodanxes i l'arròs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.
A continuació, rectifiqueu-ho de sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 18 minuts.
Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 3 minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'arròs.