Fideus amb calamars

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és un cefalòpode ric en proteïnes d'alt valor biològic i font de iode, un mineral que contribueix al creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g de fideus núm. 4

    2 l de fumet de peix de roca

    1 kg de calamars (en brut)

    6 cebes

    4 tomacons

    Safrà

    Julivert

    Pinyons

    Tàperes

    Vi ranci

    Sal

    Pebre

    Oli OVE

    Llorer

PREPARACIÓ

  1. Posem a la cassola un raig generós d'oli OVE i l'escalfem. Un cop calent, hi posem 6 cebes tallades a la brunesa.
  2. Sofregim a foc mitjà fins que la ceba es fa rossa.
  3. Pelem 4 tomacons i en traiem les llavors. Els tallem a daus i els reservem.
  4. Quan la ceba sigui rossa, hi tirem un raig de vi ranci.
  5. Deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim els tomacons tallats.
  6. Sofregim tomacons i ceba a foc mitjà.
  7. Netegem un quilo de calamars, si no ho han fet a la peixateria.
  8. Separem les potes del cos dels calamars. Guardarem les potes per a una altra preparació.
  9. Tallem a rodelles els cossos de calamars.
  10. Escalfem 2 litres de fumet.
  11. Escalfem una cassola i, un cop calenta, hi tirem un raig d'oli OVE, una fulla de llorer i les rodelles de calamar.
  12. Ho saltem a foc fort.
  13. Quan tenim les rodelles saltades, afegim a la cassola uns brins de safrà, el sofregit reservat i 2 litres de fumet de peix de roca ja calent. Ho mig tapem i deixem que es cogui 30 minuts amb el foc al mínim.
  14. Al cap dels 30 minuts afegim a la cassola 350 g de fideus del núm. 4.
  15. Ho salpebrem i ho deixem coure 10 minuts.  
  16. Mentrestant, posem a escalfar una paella.
  17. Afegim a la paella calenta un grapat de pinyons i els torrem amb cura.
  18. Reservem els pinyons i a la mateixa paella hi afegim un raig generós d'oli. Un cop calent, hi tirem un grapat de tàperes escorregudes i les fregim. 
  19. Emplatem els fideus amb calamars, amb pinyons i tàperes fregides. Hi posem julivert picat.
Anar al contingut