Ramen de calamar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alga kombu és una de les algues més riques en iode, mineral que estimula el metabolisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 calamars

  • 30 g d'alga kombu
  • 10 g katsuobushi
  • 150 g mongeta tendraperona
  • 4 ous frescos
  • 4 fulles de shiso
  • 3 cebes tendres xineses
  • 2 l aigua mineral
  • 1 pastanaga
  • 1 bròquil
  • Vinagre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem hidratant l'alga kombu. Per fer-ho primer les netegem amb un drap humit i després, amb unes tisores, fem 4 marques a cada full sense tallar-lo del tot.
  2. Posem l'alga kombu en un pot amb 2l d'aigua mineral i la deixem així 8 hores.
  3. Passat aquest temps, posem l'alga amb la seva aigua a escalfar.
  4. Mentrestant, netegem 2 calamars. Descartem interiors del calamar, boca, ulls i les pells. Separem aleta i potes.
  5. Obrim el cos dels calamars i els netegem molt bé amb un drap i amb aigua. Un cop obert, l'enrotllem i el tallem en fideus ben fins.
  6. Traiem l'alga kombu de l'olla just abans que arrenqui a bullir.
  7. Afegim a l'olla 10 g de katsuobushi.
  8. Quan l'olla arrenqui a bullir de nou, la traiem del foc i deixem que reposi fins que el katsuobushi caigui al fons de l'olla.
  9. Quan tot el katsuobushi sigui al fons de l'olla, decantem el contingut líquid de l'olla en una altra olla i la tornem a posar al foc.
  10. Quan el caldo estigui bullint, hi posem les potes i les aletes dels calamars.
  11. Coem les potes 30 a foc baix i amb l'olla tapada.
  12. Passat aquest temps, pesquem les potes de calamar i les descartem.
  13. Posem un pot al foc amb aigua mineral, sal i vinagre. Quan arrenqui a bullir, hi posem 4 ous i els deixem bullir a foc baix durant 6 minuts. Quan hagi passat aquest temps, posarem els ous en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció.
  14. Pelem i tallem en bastonets 1 pastanaga i 150 g de mongeta tendra perona. Tallem en arbrets un bròquil.
  15. Tallem a rodelles 3 cebes tendres xineses ja netes.
  16. Afegim a l'olla amb el caldo dashi les mongetes, el bròquil i la pastanaga i ho coem 2 minuts.
  17. Pelem els ous.
  18. Emplatem amb les tallarines de calamar, el brou amb les verdures, un ou tallat per la meitat,unes rodelles de ceba xinesa i unes fulles de sisho tallades en juliana.
Anar al contingut