Calamars amb botifarra

  • Programa: Gent de mercats
  • Cuina: Beltrán Sastre
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Restaurant Echegaray de Barcelona

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg de calamar

    2 botifarres

    1,5 kg de cebes

    10 cl de vi fino o de mançanilla

    3 o 4 grans d'all

    1 fulla de llorer

    Sal, oli i pebre

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem els calamars, tallem la botifarra a trossos i la ceba en juliana. És important que la ceba estigui tallada de manera uniforme perquè es cogui per igual. Pelem els alls i rentem el llorer.
  2. En una cassola, daurem la botifarra amb una mica d'oli. Quan sigui rossa, s'hi afegeixen els calamars i ho deixem que cogui un parell de minuts. Ho cobrim amb la ceba, els alls i les fulles de llorer. Ho tapem i deixem coure amb el foc molt baix durant una hora aproximadament.
  3. Quan veiem que a la ceba ja està força cuita, transparent, hi afegim el vi. Si cal, corregim de sal i pebre, però penseu que la botifarra ja en porta. Deixem evaporar l'alcohol.
  4. Ho deixem reposar abans de servir. Si ho deixeu per a l'endemà, estarà més bo, recomana el Beltrán.
Anar al contingut