Fideus amb calamarsets de llauna

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és ric en proteïnes de bona assimilació i conté iode, un mineral que participa en el funcionament normal del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de fideus mitjans  

    1,5 l de brou de pollastre  

    2 llaunes de calamarsets farcits  

    1 ceba de Figueres  

    Oli OVE 

    Safrà 

    1 pebrot verd 

    1 all 

    300 g d'aletes de pollastre 

    2 tomacons 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem un litre i mig de brou de pollastre. 
  2. Mentrestant, enrossim 4 aletes de pollastre partides en una paella amb un raig d'oli OVE i deixem que s'hi enrosseixin quatre minuts. 
  3. Tallem un pebrot verd net i sense llavors. 
  4. Tallem a la brunesa una ceba de Figueres pelada. Quan les aletes s'hagin enrossit, hi tirem un gra d'all aixafat, el pebrot tallat i la ceba. 
  5. Ho sofregim a foc mitjà-alt cinc minuts sense deixar-ho de remenar. 
  6. Posem al mig de la paella un pessic de safrà i deixem que es torri uns segons. 
  7. Ratllem a la cassola dos tomàquets de penjar i en descartem la pela.  
  8. Tirem a la cassola el litre i mig de brou de pollastre calent i ho coem a foc fort. 
  9. Quan la cassola estigui bullint, hi tirem 400 g de fideus mitjans i un polsim de sal. Ho coem el temps que ens diu el fabricant.  
  10. Quan hagi passat aquest temps, apaguem el foc i tirem a la cassola el contingut de dues llaunes de calamarsets i ho deixem un parell de minuts més perquè s'escalfin amb l'escalfor calor residual. 
  11. Ho emplatem. 
Anar al contingut