Aguachile de calamar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tant el calamar com la gamba, i tot el peix que es prendrà cru, s'han de congelar 48 hores a -18 º, per evitar la infecció per anisakis.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

  • 500 g calamar  

    20 gambes vermelles  

    200 ml vinagre de poma  

    50 g sucre  

    1 branca d'api  

    1 poma granny smith  

    3 rodelles jalapenyos envinagrats  

    3 llimes  

    2 cebes tendres petites  

    Gingebre  

    Coriandre  

    Cibulet  

    250 ml Oli d'alvocat  

    Pebre negre  

    Sal  

     

PREPARACIÓ

  1. Posem un bol gros a la nevera, és el bol on farem la barreja del plat.  
  2. Netegem 500 g de calamars. En traiem l'os i les membranes.  
  3. Tallem els calamars al llarg i els posem un a sobre de l'altre. Els enrotllem fent un tub i ho filmem.  
  4. Congelem els calamars 30 minuts. 
  5. Posem un pot al foc amb 200 ml vinagre de poma i 50 g sucre. Hi afegim un polsim de sal. Dissolem el sucre i la sal al vinagre. Un cop dissolts, apaguem el foc i posem el vinagre en un bol. 
  6. Tallem a juliana 2 cebes tendres netes i pelades i les reservem. Traiem el cor d'una poma Granny Smith neta, n'agafem  una quarta part i la tallem a juliana. Netegem mitja branca d'api, la pelem i la tallem a tires.   
  7. Si el vinagre està fred: hi submergim la ceba, l'api i la poma. Els deixem 15 minuts al vinagre. 
  8. Posem al got batedor mig got d'oli d'alvocat. Desfullem 1 manat de coriandre i l'afegim al got batedor. Ho turbinem fins a tenir un oli verd i dens. 
  9. Ho reservem. 
  10. Tallem a daus tres quarts de poma Granny Smith i els posem al got batedor.  
  11.  Afegim al got batedor: l'altra mitja branca d'api, 1 dit de gingebre congelat, el suc de 2 llimes, 3 rodelles de jalapenyo envinagrat, sal i 20 ml aigua mineral. Ho turbinem tot i ho colem. 
  12. Repesquem del congelador el calamar congelat (si han passat 30 minuts des de que l'hem posat). Desemboliquem els calamars i els tallem a tires fines. Posem els calamars dins el bol de ceràmica que hem tret de la nevera.  
  13. Posem al bol, 20 gambes vermelles pelades. Salpebrem. I ho integrem. 
  14. Recuperem del bol les verdures envinagrades i les afegim al bol de calamars i gambes.  
  15. Afegim al bol l'aguachile i l'integrem. 
  16. Servim l'aguachile i el reguem amb oli de coriandre. Acabem amb cibulet tallat a microbrunesa per sobre.
Anar al contingut