Espaguetis amb calamars

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: MARC RIBAS
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és un cefalòpode ric en proteïnes d'alt valor biològic i font de iode, mineral que participa en el creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g d'espaguetis  

    400 g de calamar  

    100 g ceba ja rossa  

    100 g formatge de vaca molt curat  

    1 l de fumet vermell  

    4 rovells d'ou  

    3 tomacons 

    3 tomàquets secs en oli 

    2 grans d'all 

    Oli OVE 

    Vi ranci 

    julivert 

    Sal 

    Mantega  

    Pebre negre 

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar un fumet vermell que haurem fet o comprat prèviament.   
  2. Netegem 400 g de calamar i el tallem a rodelles.   
  3. En una paella amb oli abundant hi posem 2 grans d'all aixafats. Quan són rossos, els traiem i hi afegim els calamars, 1 l de fumet vermell (no tot), 100 g ceba rossa i pebre. Ho courem 35 minuts a foc baix i ho anirem remenant. Si veiem que el calamar es beu el fumet, n'hi anirem afegint.  
  4. Tirem a la cassola un bon raig de vi ranci i mentrestant tallem a microbrunesa 3 tomàquets secs en oli.  
  5. Quan l'alcohol s'ha evaporat tirem a la cassola els tomàquets secs i també hi ratllem 3 tomacons. Els coem fins que perdin l'aigua de vegetació.  
  6. En una olla amb aigua bullent hi posem 350 g d'espaguetis i sal. Ho bullim 8 minuts.  
  7. Mentrestant ratllem 100 g de formatge de vaca molt curat.   
  8. Trenquem 4 ous i n'agafem els rovells, que blanquegem.  
  9. Un cop cuits, passem els espaguetis a la cassola juntament amb una cullerada de mantega per lligar-ho tot. Després hi afegim els rovells blanquejats i el formatge. Ho integrem tot.  
  10. Piquem una mica de julivert i el tirem sobre els espaguetis un cop emplatem.  
Anar al contingut