Una empresa de Reus dissenya un sistema de teleassistència que permet fer-se proves mèdiques a casa

Aquesta setmana s'utilitzarà com a prova pilot en diversos municipis un nou aparell de teleassistència dissenyat per una empresa de Reus que pot incorporar mesuradors de pressió o analitzadors de glucosa

L'empresa de Reus Systems IS6 ha dissenyat un innovador sistema integral de teleassistència que ofereix als pacients la possibilitat de fer-se a casa algunes proves mèdiques, com per exemple un cardiograma o l'anàlisi de glucosa. El sistema permet enviar-ho de forma immediata al metge. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, aquest aparell es començarà a utilitzar aquesta setmana en diverses poblacions de Catalunya i Espanya com a prova pilot.
L'aparell és una centraleta des d'on l'usuari es pot comunicar i interactuar amb els serveis d'emergència, amb un operador, amb un metge o amb un familiar. La novetat respecte d'altres sistemes de teleassistència que ja estan en marxa és que s'hi poden incorporar elements com un mesurador de pressió, un ecocardiograma o un analitzador de la glucosa perquè, sense necessitat de desplaçar-se, l'usuari es pugui fer les proves a casa i pugui enviar els resultats al seu metge. El producte es pot programar a més perquè doni avisos sobre quan cal prendre els medicaments o similars.
Tal com ha explicat a Catalunya Ràdio el responsable de l'empresa Systems IS6, Lluís Vives, en aquest aparell s'ha buscat la senzillesa i la funcionalitat, ja que s'ha tingut en compte que, majoritàriament, els usuaris seran persones grans i amb cert grau de dependència. Segons comenta, "els aparells en si, tant pel que fa a la medicina com a la teleassistència, estan pensats amb una dificultat molt mínima, bàsica, perquè tot tipus d'usuari ho pugui fer servir".
El sistema també incorpora un braçalet que serveix perquè la persona, sigui on sigui, pugui comunicar-se amb emergències o amb familiars i que pugui ser localitzada ràpidament, ja que porta incorporat un sistema de GPS que garanteix una cobertura total.
Anar al contingut