Solidaritat demana que prosperi la seva proposta de consultes sense permís de l'Estat

Alfons López Tena afirma que la iniciativa del seu partit defensa la celebració de consultes populars sense parlar dels referèndums als quals s'oposa el Tribunal Constitucional.

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència Alfons López Tena afirma que ningú pot impedir a Catalunya l'exercici del dret a decidir, després que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei de consultes populars.

Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, el diputat de Solidaritat ha explicat que era previsible que la norma es paralitzés i que, davant d'això, defensa la proposta que fa el seu partit: "És la crònica d'una mort anunciada. Precisament per aquesta raó la setmana passada vam presentar la llei de consultes populars no per via de referèndum. És a dir, el Tribunal Constitucional diu: ‘referèndums Catalunya no en pot fer, però consultes populars, sí'. Doncs el que hem presentat és la llei de consultes populars que no són referèndums."

De cara al congrés de Solidaritat Catalana per la Independència que es farà diumenge, aquesta formació havia pactat en un principi amb Joan Laporta assignar-li la presidència honorífica, un càrrec simbòlic sense atribucions executives. Però López Tena ha aclarit que aquesta funció no la preveuen els estatuts: "El senyor Laporta quedarà com a militant de base en aquest congrés. Ell no serà tampoc president d'honor. No existeix aquesta figura, no existeix la figura del president d'honor. Diputat sí, això no té res a veure". D'aquest congrés en sortirà la direcció de Solidaritat Catalana per la Independència, que ara mateix encapçalen Alfons López Tena i Uriel Bertran.

catradio.cat/oracle

Anar al contingut