Refugiats arribant en vaixell a les costes de Grècia
Refugiats arribant en vaixell a les costes de Grècia

"Moneda en l'aire, el resum d'un any ple incerteses", el repàs dels fets més destacats del 2015, a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

Els dies de Nadal i Cap d'Any a Catalunya Informació, i el dia de Cap d'Any a Catalunya Ràdio, s'emet una programació especial que resumeix les notícies més destacades de l'any d'informació general, esportiva, musical i cinematogràfica.

El resum de les notícies més importants del 2015 en diversos capítols s'emetrà per Catalunya Informació el dia 25 de desembre a partir de les 12 h i el dia 1 de gener a les 20 h, i per Catalunya Ràdio el dia 1 de gener a partir de les 17 h. Els resums estan centrats en diverses matèries, que van de la informació general a l'esportiva, la musical i la cinematogràfica.

Informatius

Amb el títol "Moneda en l'aire, el resum d'un any ple incerteses", el resum informatiu presenta els fets més destacats de 365 dies de notícies, el resum analitza les incerteses plantejades a principis d'any i que s'arrossegaran cap al 2016: la crisi dels refugiats, la crisi econòmica, el terrorisme global, els atemptats a París, a Tunísia, a Egipte, la guerra a Síria, la crisi de Grècia. Tampoc s'ha resolt el futur de Catalunya i es parlarà de la independència, la sobirania o el dret a decidir. En les tres hores de programa també hi haurà espai per recordar el "cas Pujol", el "cas Rato", o les comissions als caixers; i es recordaran successos com el de Germanwings, el terratrèmol al Nepal o l'allau humana a l'Aràbia Saudita. El programa l'han elaborat Àlex Bosch i Marc Navarro, el muntatge és de Ramon Vidal i la producció, de Marta Lanau.

Esports

El 2015 ha estat un any intensíssim a  nivell esportiu, i us ho hem explicat a Catalunya Ràdio. És l'any de l'èxit del Barça de Luis Enrique, amb cinc títols, de la reelecció de Bartomeu, de l'any en blanc del Madrid de futbol, de la guerra entre Márquez i Rossi i el títol de Lorenzo, del domini de Hamilton i Mercedes, de la medalla de Jèssica Vall al Mundial de natació, del Dakar de Marc Coma i Laia Sanz, del salt dels germans Gasol a l'All Star, de l'última "haka" de Jonah Lomu, del domini de Djokovic, dels atemptats a París, d'Usain Bolt, de l'arribada de Mr. Chen a l'Espanyol, del somni frustrat del Girona de futbol... Tots són els  protagonistes de l'any. Ha realitzat el resum Oriol Rodriguez.

Música

Un any marcat pels retorns d'Adele, Blur i Adrià Puntí, l'explosió definitiva de Kendrick Lamar, Jamie XX  i Tame Impala, i les desaparicions de BB King, Demis Roussos o Javier Krahe. També ha estat l'any dels concerts mastodòntics com els d'U2 i Madonna i d'altres no tan gegantins, amb descobertes com El Niño de Elche i comiats com el de Standstill i el Festival Poparb. Tot plegat, en un altre any complicat per a la música, on ha arribat un nou actor, Apple Music, per obrir un nou front en el consum de cançons: la guerra de l'streaming. Durant una hora, parlarem i farem sonar els protagonistes del 2015; i rebrem interrupcions en forma de notes de veu de músics, periodistes i promotors que han viscut en primera persona un any en què ens hem quedat sense paraules (de Stone). Amb Blai Marsé.

Musica catalana

Albert Puig repassa el millor d'un any musical a Catalunya que podem catalogar com un any de traspàs. Parlarà de les bandes que han fet més concerts, com Els Catarres i Txarango, de la desaparició del PopArb o els Standstill, de la tornada de Sopa de Cabra, dels 40 anys de la Plateria i farà un rànquing dels millors discos catalans publicats al llarg del 2015.

Cinema

Què en quedarà, d'aquí un temps, del 2015, en matèria de cinema? És evident que no tot el que s'estrena aguanta el pas dels anys. Però tenint en compte l'excessiva allau de pel·lícules que ens arriben cada setmana, la nòmina de pel·lícules que mereixen confiança és més que digna. Des de documentals imperdibles com "La mirada del silencio" o "National Gallery" fins a propostes transformadores com "Inside Out" o "Truman", passant per la millor cara dels ‘blockbusters' amb seqüeles carregades de personalitat com les de "Mad Max", James Bond i, evidentment… "La guerra de les galàxies". En aquest nou balanç de temporada es torna a demostrar que hi ha motius per continuar creient en el cinema. Aquest any ens hi han participat vuit crítics, que han seleccionat un títol del 2015. Al programa també es repassaran les pel·lícules més taquilleres de l'any, les més premiades i les més decebedores, per diferents motius. I, evidentment, també hi haurà un record per als que ens han deixat el 2015, com ara el compositor James Horner, l'actor Christopher Lee, l'actriu Maureen O'Hara o el director Vicente Aranda. Aquest espai està editat i presentat per Ferran Auberni, amb el muntatge musical de Joaquim Garcia.

 

Catradio.cat

Facebook.com/catradio

Twitter.com/Catalunyaradio

 

Anar al contingut