Laporta està disposat a ser el número dos del republicà Jordi Portabella per l'alcaldia de Barcelona

El líder de Solidaritat afirma que l'independentisme té prou força dins del Parlament perquè pugui prosperar la proposta de la seva formació per proclamar la sobirania de Catalunya.

El líder i diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, es mostra disposat a ser el número dos del candidat d'ERC per l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, a les eleccions municipals del mes de maig. L'expresident del Barça ho ha explicat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes: "A mi m'hi tenen per fer un pas endavant en el lloc que calgui i en el lloc que sigui millor, a criteri de tots plegats. Home, que l'independentisme tingui força a l'ajuntament de Barcelona crec que és prou important com per fer una reflexió en profunditat". En tot cas, el dirigent independentista ha remarcat que aquesta possibilitat l'haurà de decidir la coalició que encapçala.

Segons els estatuts de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta hauria de renunciar al seu escó de diputat si es volgués presentar de candidat municipal per incompatibilitat de càrrecs. Laporta, però, recorda que aquesta limitació no hi és al partit que ell presideix, Democràcia Catalana, integrat a la coalició de Solidaritat.

Sobre el paper de CiU en aquesta legislatura, el diputat de Solidaritat ha fet aquesta reflexió: "La independència està en mans de Convergència i, per tant, penso que l'independentisme té prou força dins del Parlament, i això es veurà, si tot segueix el seu curs, amb la votació de la proposició de llei per la declaració d'independència que ha estat admesa pel Parlament".

Laporta creu que el govern d'Artur Mas haurà de fer un tomb en la seva estratègia: "Tinc molta confiança en els militants de Convergència. Repeteixo, en les seves mans està la independència. I en els governants? Doncs home, el que sí que espero és que liderin aquest camí cap a la independència a partir del moment que vegin que les seves propostes polítiques no prosperen."

Barça

En relació amb el Barça, l'expresident blaugrana ha dit que al 2003 la seva directiva va negociar amb l'Arsenal una clàusula sobre Cesc Fàbregas: "Quan vam fitxar Giovanni van Bronckhorst, que venia de l'Arsenal, en aquells moments vam fer una clàusula en la qual deia que si Cesc tornava a la lliga espanyola hi havia preferència pel Barça. El que no recordo ara és per quants anys era aquella clàusula, si era indefinida o no."

La Fiscalia de Barcelona ha obert accions per investigar la gestió de Joan Laporta al capdavant del club. Joan Laporta ha tornat a rebutjar les acusacions de la Junta actual: "És una acció més. Sé que estan actuant en tots els fronts per intentar desprestigiar i perjudicar. Com que hi ha una confluència d'interessos, alguns ho fan per desprestigiar la proposta política que faig i alguns ja ho fan per interessos més personals, i el que intenten és perjudicar-me". L'expresident del Barça insisteix: "Nosaltres vam deixar el club amb beneficis" i assegura que tot plegat és una "gran mentida que estan escampant."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut