La USTEC alerta que aturar la digitalització de les aules pot ser perjudicial per als alumnes

La portaveu d'aquest sindicat de professors critica que la Conselleria d'Ensenyament hagi anunciat que no hi haurà més docents per cobrir l'augment de la xifra d'estudiants.

La portaveu del sindicat de professors USTEC, Rosa Cañadell, creu que la decisió de la Conselleria d'Ensenyament d'aturar la digitalització de les aules pot perjudicar els alumnes. Cañadell ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que es tracta d'una decisió que generarà confusió: "En aquest moment paralitzar-ho no arregla res. Potser acaba d'empitjorar o de crear més confusió perquè tindrem alumnes amb ordinadors, alumnes amb llibres, continguts digitals, continguts amb llibres, aules digitalitzades i altres que no ho estaran. Això per treballar amb una mica de calma i una mica bé és molt complicat."

La portaveu de la USTEC creu que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, envia missatges equívocs: "Això va totalment en contra amb un dels seus objectius que va expressar fa quatre dies, que és el de disminuir el fracàs escolar i l'abandó dels joves". Sobre l'anunci de la consellera que no hi haurà més professors per cobrir l'increment de la quantitat d'alumnes, la representant del sindicat ha assenyalat: "Normalment, quan augmenta l'alumnat ha d'augmentar el professorat. Els nens i nenes han d'estar amb una persona que és el professor, professora o la mestra que n'ha de tenir un nombre limitat, perquè això està dit per llei."

Rosa Cañadell ha explicat que s'ha assabentat d'aquests canvis a través dels mitjans de comunicació i que li pensa demanar a la consellera un entrevista per aclarir totes aquestes modificacions que vol implantar el departament d'Ensenyament.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut