La màgia és l'eix central del Concert de Sant Esteve 2015
La màgia és l'eix central del Concert de Sant Esteve 2015
Dissabte 26, a les 19.00

La màgia del concert de Sant Esteve, a TV3 i Catalunya Música

El dissabte 26 de desembre, a les 19.00, com ja és tradicional per aquestes dates, TV3 i Catalunya Música ofereixen en directe, des del Palau de la Música Catalana, el Concert de Sant Esteve, un concert amb més màgia que mai. Àlex Robles conduirà la transmissió a TV3 i Ester Pinart, a Catalunya Música.

Amb la participació de l'Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau de la Música i tots els cors de l'Escola Coral, el concert d'aquest 2015 té la màgia com a eix central amb la col·laboració del Mag Lari.

Dissabte, a les 19.00, TV3 i Catalunya Música emetran en directe des del Palau de la Música Catalana el tradicional Concert de Sant Esteve, que reunirà els cors de l'Orfeó Català. En aquesta edició el concert, que com sempre se centra en contingut nadalenc, incorpora la màgia com a fil conductor. Per això es titula "La màgia del Nadal". Tindrà la col·laboració del Mag Lari, que hi serà present màgicament des de les bambolines del Palau i només per als espectadors de televisió. Tot i això, es podrà veure com els cantaires participen en directe i des de l'escenari amb elements puntuals de màgia i il·lusionisme. En aquesta ocasió les cançons de Nadal del Cor de Petits i Mitjans, Cor Infantil, Cor de Noies, Cor Jove i l'Orfeó Català, amb la col·laboració d'un quintet de metalls i la percussió, s'impregnen de la màgia del Nadal, sota la direcció de Josep Vila. No hi faltaran moments per a l'humor inconfusible del Mag Lari, de tendresa, de misteri i d'il·lusió, sense que això afecti la solemnitat i l'emotivitat d'un concert que ja és una cita obligada per Sant Esteve a TV3 i a Catalunya Música.

El Concert de Sant Esteve d'enguany, ideat per Josep Vila i Casañas i l'equip de directors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, vol ser un cant a la bondat de l'ésser humà i a la seva infinita capacitat d'estimar, un homenatge a les moltes accions solidàries que, arreu del planeta, aporten la llum de l'esperança a un món sacsejat per conflictes i guerres, "perquè l'art coral significa concòrdia, harmonia, confiança, perseverança i il·lusió", tal com afirma Josep Vila i Casañas.

El concert oferirà nadales i obres del repertori coral tradicional. De John Rutter. compositor que ha estat recentment convidat pel Palau a col·laborar amb formacions de la casa, s'interpretaran dues nadales: "Tomorrow shall be my dancing day" i "Shepherds pipe carol", i un fragment del seu "Magnificat".  També hi haurà un record per al mestre Manuel Oltra, amb la seva versió de la tradicional francesa "Els àngels de la Glòria". Els cors interpretaran també la tradicional catalana "Allà sota una penya" amb arranjaments de Salvador Mas i clàssics com "Les dotze van tocant". Entre les més de vint obres del programa, s'interpretarà "Les cris des bergers" de Bernat Vivancos i l'"Ave Maria" d'Anselm Ferrer, amb la partitura que ha estat cedida per l'Abadia de Montserrat. Finalment, cal destacar les estrenes de Xavier Pastrana ("Tres nadales per als tres Reis d'Orient"), Jordi Bello ("Canelons, neules i torrons", instrumental) i Josep Maria Guix ("Puer Natus"), encarregades per a l'ocasió. El concert es clourà amb la interpretació d'"El cant de la senyera" amb tots els cors i el públic.

En el concert intervindran tots els cors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català: Cor Petits (Mercè Pi, directora), Cor Mitjans (Glòria Fernàndez, directora), Cor Infantil (Glòria Coma i Pedrals, directora), Cor de Noies (Buia Reixach i Feixes, directora) i Cor Jove (Esteve Nabona, director), així com l'Orfeó Català (Josep Vila i Casañas, director). També ho faran els pianistes de l'Escola Coral: Laia Armengol (Cor Petits i Cor Mitjans), Josep Buforn (Cor Jove i Orfeó Català), Pau Casan (Cor Infantil) i Josep Surinyac (Cor de Noies), i un grup instrumental format per Martina Arqués, violoncel; Carlos Bosch, trompeta; Marc Cabero, percussió; Marta Camón, flauta travessera; Joan Domènech, tuba; Alessandra Gallo, violoncel; David Malet, orgue; Adrián Moscardo, trompeta; Gaspar Montesinos, trombó, i David Rosell, trompa.

La transmissió començarà uns minuts abans de les 19.00 i la conduiran Àlex Robles, a TV3, i Ester Pinart, a Catalunya Música.

Aquest concert es reemetrà la mateixa nit del 26 de desembre a les 22.45 al 33.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

tv3.cat

 

Anar al contingut