La fiscal en cap de Catalunya veu de bon ull la reforma penal que prepara el govern de l'Estat

A diferència del Consell General del Poder Judicial, la fisacal en cap de Catalunya, Teresa Compte, defensa la legalitat de la llibertat vigilada per a reincidents, terroristes i agressors sexuals, tal com proposa el govern de l'Estat

La fiscal en cap de Catalunya, Teresa Compte, considera que la reforma penal que prepara el govern no contravé cap dret, a diferència del que assegura el Consell General del Poder Judicial. En declaracions a Catalunya Ràdio, Compte ha explicat que la llibertat vigilada dels reincidents, terroristes i agressors sexuals és absolutament legal i democràtica, ja que estaria inclosa en la pena amb què se'ls sentencia. Segons ha declarat, "quan es parla de llibertat vigilada no és un tema posterior a la condemna, sinó que forma part de la condemna; per tant, la proposta que es va fer està perfectament dins de la legalitat, no vulnera cap dret fonamental; en tot cas, sí que s'han de fer retocs en el sentit de qui controla aquesta execució".
La fiscal en cap de Catalunya recorda que l'informe del Consell, molt crític amb l'avantprojecte de llei de la reforma penal, no és vinculant i que introduir els canvis pertinents només és potestat del Congrés. Compte considera que, fins i tot, l'avantprojecte queda curt en algunes qüestions, ja que no preveu, per exemple, la creació d'un banc comú d'ADN dels delinqüents ja condemnats.
Anar al contingut