"Llobàs" de Pau Calpe Rufat

La coproducció de 3Cat "Llobàs" participa en el Festival Internacional de Cinema de Varsòvia

"Llobàs", de Pau Calpe i coproducció de 3Cat, participarà a la secció International Competition del Festival Internacional de Cinema de Varsòvia, que se celebrarà del 6 al 15 d'octubre. Rodada en català, l'estrena mundial tindrà lloc el proper 8 d'octubre.

La pel·lícula ha participat en diferents laboratoris com el Primer Test del Laboratori REC Lab del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, i en els Spanish Screenings del Marché du Film del Festival de Canes.

La nova pel·lícula de Pau Calpe Rufat ("Tros") està protagonitzada per Leon Martínez ("Superlópez", "Merlí"), Pol López ("Suro", "Vergüenza"), Maria Rodríguez Soto ("Els dies que vindran", "Libertad").

"Llobàs" és l'adaptació de la novel·la "Lobisón" de Ginés Sánchez, guardonada amb el premi Nou talent Fnac per a un dels narradors més potents de la literatura espanyola actual.

La pel·lícula, rodada en català, narra la historia de l'Adrià (Leon Martínez), un noi que viu de poble en poble amb el seu germà gran Ramon (Pol López) i la parella d'aquest, Tona (Maria Rodríguez Soto). Adrià és mut, no suporta els espais tancats i li costa mantenir l'atenció quan li parlen. Allà on van, tots es riuen d'ell, l'insulten i li llencen pedres. I és que l'Adrià, les nits de lluna plena no pot dormir i vagareja pels carrers. I olora sang. I busca en els galliners. I es menja les gallines. Crues.

"Llobàs" és el segon llargmetratge del director Pau Calpe Rufat després de "Tros" (2021), nominada com a millor pel·lícula als XIV premis Gaudí i guardonada amb el premi a millor Òpera Prima al Festival d'Elx.

Segons el seu director, Pau Calpe Rufat: "'Llobàs' és una recreació contemporània del mite de l'home llop, però no és una pel·lícula de gènere. A 'Llobàs' no pretenem fer por, sinó emocionar. El personatge de l'Adrià és una metàfora dels diferents, dels marginats, aquells que tenim al nostre costat, però a qui a vegades girem la cara i ignorem. Què és realment l'Adrià? Aconseguirà viure amb els seus?"

El rodatge de "Llobàs" va transcórrer durant 4 setmanes a les localitats de La Sénia, el Delta de l'Ebre, Bel i Benicarló.

És una coproducció de 3Cat, Dacsa Produccions i Galápagos Media. Compta amb la participació de RTVE, À Punt i de l'Institut de Cultura Valencià. La distribució en sales corre a càrrec de Alfa Pictures.

Fitxa tècnica

Direcció: Pau Calpe Rufat
Guió: Pau Calpe Rufat i Nati Escobar, a partir de la novel·la "Lobisón" de Ginés Sánchez 
Productors: Xavier Crespo, Juan Carlos Claver i Pau Calpe Rufat
Producció TV3: Oriol Sala-Patau, Conxa Orea
Producció executiva: Nati Escobar
Repartiment: Leon Martínez,  Pol López, Maria Rodríguez Soto, Carles San Jaime, Eduard Muntada, Enric Juezas, Dani Machancoses, Josep Manel Casany, Jany Collado i Lola Coma
Director de Fotografia: Víctor Entrecanales

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut