Ja és en marxa el nou portal web de TV3 i Catalunya Ràdio, Clubdecuines.cat

Els periodistes Tana Collados, que actualment dirigeix i presenta el programa "Al vostre gust" de TV3, i Pere Tàpias, director i conductor de "Tàpias variades" de Catalunya Ràdio, coordinen el portal web Clubdecuines.cat, que s'ha presentat a Girona

El portal de referència per als amants de la cuina ja està al punt. Es diu Clubdecuines (www.clubdecuines.cat) i t'hi servim tota la varietat de receptes dels programes de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio i, fins i tot, les teves creacions! Els periodistes Tana Collados, que actualment dirigeix i presenta el programa "Al vostre gust" (TV3), i Pere Tàpias, director i conductor de "Tàpias variades" (Catalunya Ràdio), l'han presentat aquesta tarda al Fòrum Gastronòmic de Girona.
El portal posa a l'abast de tothom més de 3.500 receptes, bona part amb vídeos, d'espais com ara "Cuines", "Al vostre gust", "Caçadors de bolets", "La cuina de l'Isma", "Karakia" o "Tàpias variades". A més, permet als internautes penjar i compartir les seves receptes i experiències en format multimèdia, i votar o comentar les d'altres usuaris.
Pere Tàpias ha explicat que "a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) vam veure que teníem un recipient fins a dalt de receptes i ens vam plantejar què en podíem fer, d'això, doncs obrir la tapa i que tothom pogués gaudir i utilitzar aquest receptari que hem acumulat durant 25 anys. El servei públic consisteix a satisfer les necessitats de la gent i a ser-los útils, això és el que fa Clubdecuines".
Tana Collados ha afegit que "amb Clubdecuines agafem el relleu de la mama i la iaia, de la transmissió oral de la tradició culinària que s'ha mantingut durant segles i que ara s'està perdent. Volem compartir tot el nostre patrimoni i convidar a tothom a engreixar-lo amb les seves aportacions, perquè tothom pot ser el protagonista d'aquesta gran comunitat, d'aquest gran club."
Amb un catàleg tan ampli, el cercador de receptes és molt important. Al portal pots buscar-les en funció de la categoria del plat (primers, segons, aperitius...), de la dificultat, de l'aliment principal, del temps d'elaboració i per paraula clau.
L'usuari és el veritable artífex de Clubdecuines. Les seves receptes, els seus comentaris i els seus vots nodriran de continguts aquest portal, que funciona com una autèntica comunitat gastronòmica a internet. Cada usuari que s'hi registri tindrà un espai propi on emmagatzemar tant continguts i receptes com canals i usuaris preferits.
Ferran Clavell, director de Continguts de CCRTV Interactiva, ha dit que "des de la CCMA no només fem molts i bons programes de ràdio i televisió, sinó que també desenvolupem projectes pensats per a internet, oberta per definició a la participació de la gent".
Amb la secció de blogs, els cuiners que visitin el portal podran completar els seus coneixements de cuina amb altres aspectes gastronòmics. Coneixeran productes culinaris curiosos (al blog d'"Al vostre gust", per exemple), descobriran costums i llegendes relacionades amb l'art de menjar (blog de "Tàpias variades") o aprendran a acompanyar els seus plats amb els vins que hi maridin més bé (blog d'"En clau de vi").
Per obrir noves vies de comunicació, a banda de les del mateix portal, Clubdecuines té una pàgina al Facebook, on els usuaris d'aquesta xarxa social en podran conèixer les últimes notícies i actualitzacions i respondre'n enquestes sense necessitat d'entrar al portal. Gràcies als RSS, també podran seguir les novetats de Clubdecuines de manera més acotada i personalitzada.
La cuina és un dels temes amb més adeptes en el món dels blogs. A Catalunya hi ha molts internautes que escriuen blogs gastronòmics i publiquen receptes freqüentment. A Clubdecuines no només podran fer això, sinó que formaran part d'una comunitat i es donaran a conèixer en una plataforma amb el suport de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.
Clubdecuines.cat ha estat desenvolupat per CCRTV Interactiva, l'empresa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals encarregada de crear continguts i difondre els generats tant per Televisió de Catalunya com per Catalunya Ràdio a través dels nous mitjans de comunicació interactius.
Anar al contingut