Hereu creu que la cúpula del PSC no s'ha de disculpar per haver-li dit que renunciés a les primàries

Montserrat Tura afirma que, tot i perdre les primàries per l'alcaldia de Barcelona, continuarà expressant les seves idees dins del partit.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, considera que la cúpula del PSC no té per què disculpar-se per haver-li demanat que es retirés abans del procés de primàries i donar pas a un nou candidat del partit a l'alcaldia. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Jordi Hereu, que ha derrotat Montserrat Tura en aquest procés de primàries, ha dit: "Jo no crec que s'hagin de disculpar. Nosaltres hem tingut un debat i hem tingut, en algun punt, discrepància. Però jo respecto les altres opinions. Ara, sempre he defensat el meu punt de vista, que, per cert, era el punt de vista no només personal sinó, com s'ha vist, de molta gent de Barcelona, d'una majoria de Barcelona".

L'alcalde ha fet aquesta reflexió sobre la seva posició ferma de mantenir la seva candidatura: "Si un defensa amb convicció allò que un creu, finalment pot aconseguir i, per tant, pot lluitar per allò que un creu. I jo sempre he cregut que la renúncia mai és base de cap victòria".
Jordi Hereu allarga la mà a la seva contrincant a les primàries, Montserrat Tura: "Els seus valors, els seus punts de vista i la seva gent ja formen part del nostre projecte. I com encaixem això és quelcom que haurem de treballar els propers dies. Jo respecto la seva decisió. Des del primer dia li vaig dir que si ella volia estar amb mi és evident que té les portes obertes. Ara haurem de veure com nosaltres podem sumar".

Montserrat Tura

També en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Montserrat Tura ha volgut deixar clar que, tot i perdre la cursa interna per l'alcaldia de Barcelona, pensa continuar defensant les seves idees dins del PSC: "És bastant difícil pensar que jo continuï en la política activa i que hi continuï amb la boca tancada. No és el meu estil, no ho ha estat mai ni que sigui per expressar la meva opinió. Quan em propugno, em propugno, és a dir, s'ha notat, no?".

Tura afirma que estarà al costat d'Hereu perquè conservi l'alcaldia: "Jo faré campanya i ajudaré els socialistes barcelonins a guanyar", però fa aquesta puntualització: "En un moment determinat vaig dir: "i si cal, fins i tot, puc dirigir la campanya. Jo ho vaig dir-ho amb un to d'una certa ironia o divertiment. I tothom s'ho ha pres molt seriosament. Jo no sóc una experta estratega de dirigir campanyes".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut