Esquerra no descarta arribar a un acord amb Solidaritat Catalana per les municipals a Barcelona

Oriol Amorós diu que els republicans volen arribar a una entesa amb Solidaritat mentre Joan Carretero és reticent a la possibilitat que Laporta se sumi a la candidatura que el seu partit comparteix amb Esquerra.

El president de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya a Barcelona, Oriol Amorós, ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que el seu partit vol arribar a una entesa amb Solidaritat de cara a les eleccions municipals de la capital catalana.

Després de tancar l'acord amb Reagrupament, el partit encapçalat per Joan Carretero, Esquerra no descarta ara una coalició amb Solidaritat Catalana per la Independència, després que ahir el diputat i líder d'aquesta formació, Joan Laporta, s'oferís, també en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, per anar de número dos del candidat republicà, Jordi Portabella. Oriol Amorós ha dit avui que ERC està disposada a eixamplar la candidatura: "Nosaltres volem unir tota la gent que es va presentar amb una candidatura independentista el 28 de novembre i, per tant, estaríem encantats de la vida de poder arribar a un acord amb el senyor Laporta, per descomptat que sí. Tenim ganes d'arribar a aquest acord."

En canvi, Joan Carretero s'ha mostrat reticent a la possibilitat que Laporta se sumi a la candidatura que el seu partit comparteix amb Esquerra: "El que no es pot fer, perquè és complicat, és voler ser alhora el cap de l'independentisme, regidor de la ciutat, en fi. Supermans n'hi ha pocs i, per tant, a mi em sembla que cadascú ha de triar allò que vol fer perquè si no és complicat." Carretero és partidari que l'independentisme també vagi unit a les eleccions espanyoles.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut