El programa "Solidaris" s'emet aquest dissabte en directe des del Marroc

El programa de Catalunya Ràdio "Solidaris", amb rita Marzoa, es trasllada aquest dissabte al Marroc per mostrar la realitat dels joves que emprenen el camí de la immigració il·legal i per explicar en què consisteix el programa Catalunya- Magrib

El programa "Solidaris", que dirigeix i presenta Rita Marzoa, s'emetrà aquest dissabte, 28 de febrer, en directe, des del Liceu Catalunya Marroc de la ciutat marroquina de Tànger. L'emissió coincidirà amb l'entrega de diplomes a una cinquantena d'alumnes d'un projecte educatiu i d'inserció social promogut per la Generalitat de Catalunya, el programa Catalunya-Magrib, que vol ajudar els nois i noies magribins a trobar una alternativa que els animi a quedar-se al seu país i no hagin d'emprendre el camí de la immigració il·legal. Aquest programa, que té la col·laboració de l'Oficina de Cooperació de la Comissió Europea, vol afavorir el desenvolupament dels joves i, alhora, vol donar suport a tots aquells menors que, des de Catalunya, es volen acollir al retorn voluntari.
L'espai tindrà com a convidats la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; el director del Programa Catalunya Magrib, Andreu Camps; la directora del Liceu Catalunya Marroc, Fátima Ilyas; i la directora de l'Institut Nacional d'Acció Social del Marroc, Noufissa Azelali.
El programa "Solidaris" oferirà un retrat proper de la realitat que es viu al Marroc des d'una perspectiva catalana, aprofitant que a Catalunya hi viuen més de 200.000 persones –homes, dones i nens– d'origen marroquí. Representen tot just un 3% de la població catalana, però, per la seva proximitat geogràfica i pels vincles establerts des de fa anys, el Marroc és el segon país receptor de les ajudes al desenvolupament que concedeix Catalunya.
L'espai presentat per Rita Marzoa farà una aproximació a la problemàtica de la immigració il·legal, centrada sobretot en el col·lectiu de joves i infants. En aquest sentit, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), que depèn del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, calcula que cada any passen per Catalunya entre 500 i 600 d'aquests menors sense tutela.
Pel que fa al programa Catalunya-Magrib, la Generalitat va crear fa tres anys a Tànger el Liceu Catalunya Marroc. L'escola té un equip de 34 professionals i un centenar d'alumnes que reben suport psicopedagògic, educació primària, formació professional i la garantia que quan acabin els estudis tindran la possibilitat de treballar en alguna de les més de cent empreses catalanes i marroquines del ram de la construcció, l'hostaleria i el tèxtil amb què tenen un conveni establert.
Aquest dissabte, 28 de febrer, una cinquantena d'alumnes que es beneficien d'aquesta iniciativa solidària rebran el seu diploma de mans de la consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila. Catalunya Ràdio també hi serà a través del programa "Solidaris", amb Rita Marzoa, Adrià Bas i Santi Solé, que s'emetrà en directe en l'horari habitual, d'una a dues del migdia, hora catalana.
Anar al contingut