E. Marín diu que el govern valencià ha apagat el senyal de TV3 al seu territori per raons polítiques

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha dit que el govern central podria ajudar a resoldre aquest contenciós amb la regulació de les freqüències.

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, afirma que la Generalitat Valenciana ha decidit apagar el senyal de TV3 al País Valencià perquè "no hi ha hagut voluntat política" per l'entesa.

En declaracions al programa de Catalunya Ràdio El secret, amb Sílvia Cóppulo, Enric Marín ha dit que es va arribar a acords amb el govern balear a través del model de reciprocitat: "Nosaltres arribem a les Balears i IB3, que és la televisió pública de les Illes, també arriba al Principat", un sistema que des del País Valencià no és possible. Marín ha aclarit: "Nosaltres no hem tallat res. Vam obrir un espai, hem estat difonent el senyal de la Televisió Valenciana durant dos anys esperant que hi hagués aquest acord entre el govern català i el valencià. El que no hi ha hagut fins ara, com a mínim, és voluntat política per fer possible aquest acord."

El president de la CCMA creu que el govern espanyol podria ajudar a resoldre aquest contenciós: "Jo crec que el govern central només podria intervenir, no tant imposant l‘adjudicació de freqüències, que és competència de les comunitats, però en canvi sí que podria ajudar amb la regulació de les freqüències. És a dir, si perquè el nostre senyal es pugui rebre al País Valencià cal que hi hagi més capacitat de múltiplex al País Valencià, podria intervenir d'aquesta manera."

catradio.cat/secret

Anar al contingut