Duran creu que no estem en les millors mans davant d'ETA ni amb Rodríguez Zapatero ni amb Rajoy

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, sosté que, davant d'ETA, no estem en les millors mans ni amb el president del govern espanyol ni amb el cap de l'oposició. Duran ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio".

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya creu que la reunió d'aquest matí entre el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, per parlar de la lluita antiterrorista no servirà per acordar una "unitat d'acció". Duran creu que durant la treva d'ETA "hi ha hagut errors per ambdues bandes", per bé que "la principal responsabilitat d'haver trencat la treva és d'ETA".
En aquest punt, davant la pregunta d'Antoni Bassas "Falta sentit d'Estat o altura de mires en la lluita antiterrorista tant per part del govern com de l'oposició?", Duran i Lleida ha respost amb un contundent "sense dubte". "Doncs no estem en les millors mans, no?", ha continuat Bassas. "També hi estic completament d'acord -ha puntualitzat Duran-; quan diu 'no estem en les millors mans', per mi hi ha un significat molt concret d'aquesta expressió..." "Ni amb Zapatero ni amb Rajoy?", ha suggerit el periodista. "Exactament sí", ha finalitzat el polític.
D'altra banda, el líder de la federació nacionalista ha defensat l'entrada de CiU en el pròxim govern espanyol. "Crec que sí que ha arribat l'hora, almenys si més no per a CiU en la propera etapa política a Madrid, d'anar a totes", ha afirmat. Sense descartar pactes amb una formació política o amb una altra, ha explicat que CiU exigirà que s'acceptin els seus plantejaments i les seves propostes per a Catalunya i que es tanqui un "pacte d'acció de govern pels quatre anys". "Qui no hi estigui disposat..., doncs nosaltres no hi entrarem i ens quedarem fora, i punt final", ha sentenciat.
Duran no veu gaire factible la reedició del pacte del Majestic amb el PP pel recurs que mantenen contra l'Estatut de Catalunya, però tampoc no hi tanca la porta. Davant d'aquesta possibilitat, admet que un acord de govern amb els populars donaria ales al tripartit i consolidaria l'opció d'esquerres a Catalunya.
El dirigent d'UDC s'ha mostrat confiat a trobar una unitat d'acció amb CDC de cara a les pròximes eleccions generals, tot i que ha contradit el dirigent de Convergència, Artur Mas, que creu que la prioritat de CiU és governar a Catalunya. "Jo no estic d'acord que la raó principal sigui governar Catalunya o que la no principal sigui implicar-nos en política espanyola. La raó principal de CiU és defensar els interessos de Catalunya, si es pot al govern de Catalunya, si es pot al d'Espanya i si poguéssim al de Brussel¿les", ha finalitzat Duran.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut