Diputats de Junts pel Sí insisteixen que la proposta d'acord dóna resposta a moltes de les demandes de la CUP, fins i tot algunes de manera literal

Els diputats d'aquesta formació Lluís Llach i Antoni Comín han fet aquesta afirmació a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, mentre la CUP es prepara per a la decisiva assemblea de diumenge a Girona en què la militància votarà el document

El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que considera que el que han de decidir les bases cupaires aquest diumenge és si volen tirar endavant el procés o no.

Llach ha assegurat: "A Junts pel Sí hem tingut molta pràctica a renunciar en molts dels paràmetres intel·lectuals, de creences ideològiques i etcètera. Hem de decidir si fem el pas cap a la independència amb un mínim que, jo crec, és totalment acceptable per tothom."

Un altre diputat de Junts pel Sí, Antoni Comín, ha afegit en el mateix programa que la presidència d'Artur Mas no ha de ser un escull tal com ho planteja la CUP, sinó una garantia que el pla social s'aplicarà, i ho argumentava: "'Ens genera desconfiança -ens deien des de la CUP- pensar que el govern que ha de tirar endavant aquestes polítiques estarà presidit per Artur Mas', que des del seu punt de vista, en altres ocasions, havia fet polítiques molt diferents d'aquestes. Jo els hi deia: 'És al revés, això no hauria de ser motiu de desconfiança, és una garantia afegida.'"

La proposta d'acord presentada ahir es basa en 3 tres eixos: el social i econòmic, el nacional i la presidència col·legiada. L'eix social inclou un pla de xoc de 270 milions d'euros, la reducció de les llistes d'espera a la sanitat, que és on hi ha hagut més discrepància, i la paralització de BCN World. L'eix nacional descriu el full de ruta de 18 mesos cap a la independència. I pel que fa a l'organització del govern, manté Artur Mas com a president, en un executiu organitzat en tres grans àrees, Economia i Ocupació, Afers Exteriors i Benestar. 

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb els diputats de Junts pel Sí, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut