Catalunya Ràdio i Catalunya Informació oferiran un especial sobre les eleccions a Galícia i Euskadi

Les emissores Catalunya Ràdio i Catalunya Informació preparen un programa especial per a la nit de diumenge per oferir en directe els primers resultats oficials de les eleccions a Galícia i al País Basc

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació seguiran molt atentament aquest diumenge, 1 de març, els resultats de les eleccions a Galícia i al País Basc amb l'emissió d'un programa especial que oferirà els resultats oficials de tots dos comicis i que recollirà, en directe, les reaccions dels principals líders polítics bascos i gallecs. L'espai, conduït per Marta Romagosa, Kilian Sebrià i Carme Clèries, engegarà a les 8 del vespre a Catalunya Informació i serà d'emissió conjunta amb Catalunya Ràdio a partir de les 10, fins a les 12 de la nit.
L'especial eleccions informarà a partir de les 8 del vespre, tan bon punt tanquin els col·legis electorals, del resultat de l'enquesta a peu d'urna encarregada per Catalunya Ràdio a l'empresa Ipsos. El programa tindrà informació en directe dels corresponsals i enviats especials de Catalunya Ràdio desplaçats a Galícia (Eva Godàs, Albert Calatrava i Jordi Baró) i al País Basc (Dani Gómez, Judit Perpinyà, Marta Corbalán i Oriol Munné), així com des de les seus estatals del PSOE i el PP a Madrid (amb Sígfrid Gras i Joan Rusiñol). La transmissió d'en Puyal de Catalunya Ràdio connectarà, a les 8 del vespre, amb els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio per oferir el resultat de les enquestes a peu d'urna.
A dos quarts de 9, l'especial donarà pas a una tertúlia per valorar les primeres estimacions de resultats, amb la participació d'experts en política basca i gallega, i amb l'anàlisi dels delegats de Catalunya Ràdio a Euskadi i Madrid. Des dels estudis de Barcelona hi participaran Raimundo Viejo Viñas, professor associat del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, i Agustí Bosch, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de Bilbao hi participaran Ricard Vilaregut, investigador en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Pedro Ibarra Güell, catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat del País Basc.
L'especial sobre les eleccions farà actualitzacions constants dels resultats oficials a mesura que es vagin sabent noves dades de l'escrutini i anirà a buscar reaccions polítiques tan bon punt els resultats esdevinguin definitius, amb noves rodes de connexions amb les seus dels partits al País Basc, Galícia i Madrid.
Durant tot el dia, els butlletins horaris i els informatius de Catalunya Ràdio, així com tots els blocs informatius de Catalunya Informació inclouran l'última hora de l'actualitat electoral a Galícia i el País Basc amb les cròniques dels enviats especials i les declaracions dels líders a l'hora de votar.
El portal de notícies www.3cat24.cat també farà el seguiment dels resultats dels comicis electorals i plantejarà dues qüestions, una sobre les conseqüències de les eleccions a Galícia i una altra sobre el futur polític del País Basc després de la cita amb les urnes d'aquest 1 de març. Els resultats de les dues enquestes es faran públics tant a través del portal com de l'especial sobre les eleccions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Com és habitual, el portal de notícies www.3cat24.cat també permetrà als internautes comentar els principals titulars de la jornada electoral. Alguns d'aquests comentaris es recolliran a l'antena de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació durant l'emissió del programa especial.

Anar al contingut