Nova producció de "Macbeth" de Verdi i Plensa al Liceu (Foto de David Ruano / Gran Teatre del Liceu)
Nova producció de "Macbeth" de Verdi i Plensa al Liceu (Foto de David Ruano / Gran Teatre del Liceu)
DIUMENGE, A LES 16.45

Catalunya Música transmet en directe l'hipnòtic "Macbeth" creat per Jaume Plensa per al Liceu de Barcelona

Diumenge, 19 de febrer, a les 16.45, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona per transmetre, en directe, "Macbeth", de Giuseppe Verdi, en l'evocadora producció de Jaume Plensa, que debuta al coliseu de la Rambla com a director escènic. Les veus dels papers principals de la funció seran Sondra Radvanovsky en el rol de Lady Macbeth, Luca Salsi, en el de Macbeth, i Erwin Schrott en el de Banco. Els comentaris de la transmissió els faran Xavier Montagut, Aleix Palau i Judit Jordana

"Macbeth" és la primera de les tres òperes que Verdi va compondre basant-se en una obra de William Shakespeare, de qui sentia devoció. Es va estrenar a Florència el 1847 i el compositor italià va perfeccionar la partitura el 1865 per portar-la a París introduint-hi un ballet. Aquesta és la versió que es representa ara al Liceu en una nova producció que firma l'escultor Jaume Plensa, l'artista català viu més reconegut internacionalment, que s'estrena al coliseu de la Rambla com a director escènic, escenògraf i autor del vestuari. Ha dissenyat un espai hipnòtic i evocador amb una visió poètica de l'obra de Shakespeare. L'escultor trasllada a l'escenari el seu univers iconogràfic: cares que recorden les seves escultures, lletres de diversos alfabets que donen forma a frases, un sorprenent vestuari que ha dissenyat el mateix Plensa, una escenografia que combina artesania i modernitat, projeccions i jocs de llum que creen una sensació d'irrealitat.

Durant la transmissió, a l'entreacte, els oients del "Directe a l'òpera" podran escoltar les impressions de Jaume Plensa sobre el muntatge i just abans de l'inici de la funció l'equip del programa entrevistarà Josep Pons, mestre titular de l'Orquestra Simfònica del Liceu que dirigirà musicalment les 11 funcions programades fins al 3 de març.

El repartiment de diumenge és el mateix del de l'estrena de dijous amb les veus principals de la soprano spinto Sondra Radvanovski, estimada pels liceistes, que interpretarà el paper de Lady Macbeth. El baríton Luca Salsi serà Macbeth, un rol que fa set anys ja va cantar al Liceu en un muntatge molt diferent al de Jaume Plensa. El trio d'asos de cantants el completa el baix baríton Erwin Schrott en el paper de Banco. La direcció musical l'assumirà Josep Pons, mestre titular de l'Orquestra Simfònica del Liceu, que ha optat per la versió revisada, que inclou també l'ària final de la mort de Macbeth de la primera versió.

La transmissió de "Macbeth" d'aquest diumenge estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

 

catmusica.cat
catradio.cat/catalunya-musica/concerts
twitter/catalunyamusica
instagram/Catalunyamusica
facebook/catalunyamusica

Anar al contingut