Carles Bonet afirma que Esquerra es va equivocar quan va prescindir de Carod-Rovira

L'exsenador republicà assegura en una entrevista al programa "L'oracle" amb Xavier Graset que cal una refundació del partit.

L'exsenador d'ERC Carles Bonet creu que el partit s'hauria de sotmetre a un procés de refundació. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, l'exportaveu d'Esquerra a la cambra alta ha afirmat que la direcció dels republicans va cometre un error quan va prescindir de Josep-Lluís Carod-Rovira a les llistes electorals.
Carles Bonet fa aquesta comparació quan parla de l'exsecretari general d'ERC: "El van apartar del lideratge. És com si ara fessin fora el Pep [Guardiola] del Barça. Quan et surten els resultats bé, fins que no tens un fracàs no s'entén que vulguis substituir-lo. I en Carod, de fracassos, no en va tenir. En les seves tres eleccions darreres va tenir els resultats més alts d'Esquerra des de la Segona República."
Sobre Carod-Rovira, l'exsenador remarca: "Des del partit es deia: ‘És que ja està amortitzat, ja està acabat'. Jo no ho veia". Bonet ha afegit que el secretari general actual d'ERC, Joan Ridao, "va ser un dels principals caps del partit que va dir que en Josep-Lluís no havia d'anar a les llistes. Hauria de dir que es va equivocar perquè una de les causes de la pèrdua de vots d'Esquerra Republicana ha estat l'apartament del lideratge".
Carles Bonet ha insistit que la direcció d'Esquerra hauria d'haver dimitit després de la davallada electoral i ha explicat que al partit li cal obrir un procés de refundació perquè considera que està immers en una crisi: "El problema dels últims temps d'Esquerra Republicana és que no ha estat molt convençuda del que ha fet, li ha faltat una certa maduresa, ha encaixat malament les crítiques."
Anar al contingut