Imatge d'arxiu d'un Consell Nacional del PSC (Foto: Flickr PSC)
Imatge d'arxiu d'un Consell Nacional del PSC (Foto: Flickr PSC)
Barcelona

Nadal i Serna rebutgen fer una "lectura política" de la decisió de Castells

Els consellers socialistes Joaquim Nadal i Mar Serna han rebutjat fer una "lectura política" de la decisió del també membre del govern Antoni Castells de no anar a les llistes del PSC a les eleccions al Parlament. Nadal ha afirmat a la Cadena Ser que és una decisió personal que en el fons "és un aval al president de la Generalitat", mentre que Serna també ha llegit en clau personal l'anunci i ha mostrat respecte per la decisió.

Actualitzat
Nadal i Serna, decisió "personal"

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha considerat que no cal fer "cap lectura política" de la decisió de Castells, que va anunciar en una entrevista als diaris "Avui" i "El Punt" i ha detallat a Catalunya Ràdio, i ha afirmat que, si es llegeix bé, és un "aval al president de la Generalitat i un reforç de la via federal del PSC", segons ha assegurat a la Ser.

Per la seva part, la consellera de Treball, Mar Serna, ha dit que cal emmarcar la renúncia "en l'àmbit personal" i que "s'ha de respectar".

Després que Castells va criticar les "hipoteques" del PSC amb el PSOE, el viceprimer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va defensar en declaracions a TV3 els avantatges de la relació amb aquest partit, malgrat admetre que de vegades pot "tenir algun inconvenient".

Tura, crítica amb el PSOE per l'Estatut


En la mateixa línia del conseller Castells s'ha expressat la titular de Justícia, Montserrat Tura, que ha admès que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut "ha tensat" el debat intern del PSC. Tura ha opinat que el PSOE no ha estat a l'altura de les circumstàncies davant la decisió judicial. "En un primer moment el PSOE ens diu que hi donarà suport" però després "no l'ha defensat amb la força que volíem nosaltres", ha admès en declaracions a RAC1.

Respecte al seu futur polític, Tura ha assegurat que està en mans de la militància socialista, que són "els que decideixen les llistes". Ara bé, Tura no ha amagat que està reflexionant sobre si continuar a la primera línia política: "Ningú pot amagar que estem en dificultat social per la crisi i per la crisi institucional que ens ha generant la sentència del Tribunal Constitucional... No sé si la meva consciència m'agrairia més que digués 'Me'n vaig a la meva feina, que ja m'agrada, la de fer de metge, o per contra continuo treballant des de l'organització política'".

A banda de Tura, un altre dels representants del sector catalanista del PSC, Ernest Maragall, va afirmar diumenge via Twitter que calia "llegir a poc a poc i pensar" les paraules de Castells. "En seguirem parlant i encara hi afegirem alguna cosa", va concloure.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut