Luis de Guindos i Elena Salgado, en el moment del traspàs de cartera al desembre. (Foto: EFE)
Elena Salgado, ministra d'Economia fins al desembre del 2011 i el seu successor, Luis de Guindos. (Foto: EFE)
Madrid

L'INE rebaixa el creixement de l'economia espanyola fins al 0,4% el 2011

L'economia espanyola va créixer tres dècimes menys del que es creia fins ara. L'organisme ho ha fet públic en publicar l'actualització de les seves dades.

RedaccióActualitzat
L'economia espanyola va créixer realment un 0,4% l'any passat, tres dècimes menys del que en principi va calcular l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així ho ha confirmat el mateix organisme que aquest dilluns ha publicat l'actualització de la dada del creixement de l'economia espanyola, que ha revisat a la baixa.

A més, l'INE ha augmentat dues dècimes més la caiguda que va registrar l'economia espanyola el 2010 i l'ha situat en el 0,3%.

En canvi, l'organisme ha mantingut inalterada la dada de la caiguda del 2009, que va ser del 3,7% del PIB. De la mateixa manera, també ha deixat igual la xifra sobre el creixement del 2008, quan l'economia espanyola va registrar una dada positiva del 0,9% del PIB.

Les noves dades anuals fruit d'aquesta actualització s'incorporaran al procés d'estimació de la Comptabilitat Nacional Trimestral, de manera que també s'actualitzaran les sèries trimestrals d'aquests anys, que es difondran demà coincidint amb la publicació de la Comptabilitat Nacional del segon trimestre de l'any.

Anar al contingut