Jean-Claude Juncker, en una imatge d'arxiu.
Jean-Claude Juncker pot haver de dimitir per un escàndol d'espionatge.
Bonn

El president de l'eurogrup, Jean-Claude Juncker, adverteix sobre el deute alemany i afegeix que Merkel no compleix els criteris d'estabilitat

La crisi del deute no afecta només els anomenats "països perifèrics" -Grècia, Portugal, Espanya o Itàlia-, sinó que també és un problema a Alemanya.

Actualitzat
Així de clar i contundent ha estat el president de l'eurogrup, Jean-Claude Juncker, en una entrevista al diari alemany "General-Anzeiger Bonn".

Juncker afirma que Alemanya té un deute més elevat que Espanya però "en aquest país ningú ho vol saber". També assegura que als alemanys els convé dir que la gent del sud és mandrosa mentre que a Alemanya es treballa.

El polític luxemburguès adverteix que Berlín incompleix els criteris d'estabilitat europeus i es mostra preocupat, però alhora comprensiu, pels temors alemanys davant l'actual crisi financera.

Juncker diu què entén els temors dels ciutadans alemanys perquè ha recordat que el país ja va assistir impotent a la destrucció de la seva riquesa després de les dues guerres mundials. El president de l'eurogrup, però, ha assegurat que aquesta vegada els seus estalvis no perillen.

Actualment, el forat del deute és del 83% del PIB, molt per damunt del 60% espanyol. Això sí, la rendibilitat dels seus bons a 10 anys en el mercat secundari és molt inferior, i no arriba al 2%.

A més, des del punt de vista laboral, Alemanya també pot presentar unes xifres molt millors. En el tercer trimestre de l'any, el motor de l'economia europea va arribar al nivell d'ocupació més gran des de la reunificació del país el 1990.




Anar al contingut