Trípoli

Gaddafi reapareix i insta els libis a armar-se per alliberar el país de traïdors i de l'OTAN

El dirigent libi Moammar al-Gaddafi ha fet un discurs aquesta matinada en directe a la televisió pública del país per instar els ciutadans a armar-se per lluitar a totes les ciutats conquerides fins ara pels rebels. En un missatge sense imatges, Gaddafi ha dit que aquestes poblacions s'han d'alliberar dels traïdors i de l'OTAN. És la primera vegada que el dirigent libi parla en un discurs des que els rebels van llançar l'ofensiva més gran al voltant de la capital, Trípoli.

Actualitzat
El discurs de Gaddafi arriba coincidint amb la reconquesta per part dels rebels d'una part de la ciutat estratègica d'Az-Zawiyah, a només 50 quilòmetres de la capital. Els rebels asseguren que controlen els accessos de l'oest i del sud de la ciutat, que les tropes de Moammar al-Gaddafi han bombardejat sense pausa durant mesos.

Az-Zawiyah és un enclavament vital per als interessos de Gaddafi, perquè hi passa la carretera per on s'abasteix la capital. L'avenç dels rebels és el cop més important contra l'exèrcit libi des de fa setmanes, quan el conflicte semblava estancat.


VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut