El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida
El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida
Madrid

Duran aigualeix les advertències de Mas i recorda que el govern de Zapatero no depèn de CiU

El secretari general de CiU i portaveu de la federació nacionalista al congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha aigualit l'advertiment que el president català, Artur Mas, va fer al cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. I és que, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Duran i Lleida ha recordat que el president espanyol no depèn del suport de CiU. D'altra banda, Duran ha afirmat que no votarà a la consulta sobiranista del dia 10 per coherència i ha defensa el model confederal. Pel que fa al dèficit, Duran ha avançat que estan negociant amb el govern de l'Estat la possibilitat de presentar dos plans: un el 2011 i l'altre el 2012, per assolir l'objectiu de dèficit .

Actualitzat
El secretari general de CiU i ha aigualit l'advertiment que va fer Artur Mas a Zapatero. El president català es va adreçar al president espanyol per avisar-lo que vigili com tracta Catalunya, perquè probablement necessitarà més del que es pensa els nacionalistes catalans. Duran ha recordat que el president espanyol té el suport del PNB i Coalició Canària i que si governa "no és perquè nosaltres li donéssim suport", sinó perquè ho van fer aquestes dues formacions.

El també portaveu de la federació al congrés dels diputats, que defensa el model confederal, ha explicat, a "El matí de Catalunya Ràdio" que ell no votarà a la consulta sobiranista del dia 10. Duran i Lleida ha afegit que si li fessin aquesta pregunta al Congrés no hi podria votar a favor i, per tant, per coherència, tampoc ho pot fer fora.

Catalunya assolirà l'objectiu de dèficit el 2013

Duran i Lleida ha assegurat que el 2013 Catalunya assolirà l'objectiu de dèficit de l'1,3%, però ha demanat a Madrid que compleixi el que deu. En qualsevol cas, pel secretari general de CiU encara no és l'hora, ha dit textualment, "de treure el Sant Cristo gros" i ha avançat que estan negociant amb Madrid els temps per arribar a l'objectiu de dèficit. Així doncs, ha fet una crida que se'ls permeti presentar un pla pel 2011 i 2012, on hi hagi més possibilitats de complir amb el dèficit. I ha recordat que, de tota manera, ara s'està en el marc del diàleg.

D'altra banda, Duran no s'ha mostrat sorprès per la decisió de Zapatero de no repetir com a candidat, tot i que no s'esperava que ho fes públic tan aviat.
Anar al contingut