Ion Izaguirre, celebrant l'etapa (EFE)
ciclisme

Xou basc al Tour de França: Ion Izaguirre s'enduu en solitari la dotzena etapa

El corredor basc ha aconseguit la segona victòria d'un corredor del País Basc en dos dies

Xavi FrancèsActualitzat

Xou basc al Tour. Els corredors del País Basc estan brillant, i de quina manera, en aquest Tour de França 2023 que va començar a les seves carreteres. Després de la victòria de Pello Bilbao de fa un parell de jornades, Ion Izaguirre ha guanyat la dotzena etapa del Tour després d'arribar en solitari a la meta situada a Belleville-en-Beaujolais un minut abans del primer perseguidor.

El corredor basc del Cofidis ha estat el millor en una escapada nombrosa que no s'ha format fins al tram final de l'etapa, després d'un inici en què s'ha rodat a un ritme molt alt. Molts ciclistes volien infiltrar-se a l'escapada per guanyar l'etapa d'aquest dijous. Corredors com Van Aert, Van der Poel, Pinot i Jorgenson ho han provat, però Ion Izaguirre, de 34 anys, ha estat el més intel·ligent i ha sabut esperar el moment precís per canviar el ritme i llançar-se en solitari fins a la meta.

Si fa dues etapes, Pello Bilbao va trencar la sequera del ciclisme espanyol de cinc anys i 100 etapes sense guanyar una etapa al Tour, ara un altre basc n'ha tornat a aconseguir una altra. De fet, les últimes tres victòries del ciclisme espanyol les ha firmat un corredor basc.

El català David de la Cruz, abandona després d'una dura caiguda

La nota negativa ha estat l'abandonament de David de la Cruz, que ha dit adeu a la cursa després d'una dura caiguda. El ciclista no ha patit cap fractura però té múltiples contusions, lesions per abrasió i ha hagut de rebre punts de sutura al colze.

Tot i que ha estat un dia molt mogut id e molt desgast en el grup de favorits, no hi han canvis en la general. Vingegaard segueix amb el maillot groc amb 17" d'avantatge respecta Pogacar.