Marc Márquez s'ha retrobat amb la victòria a Emília-Romanya
Marc Márquez s'ha retrobat amb la victòria a Emília-Romanya
Motociclisme

Victòria per a Marc Márquez, títol mundial per a Fabio Quartararo

Pecco Bagnaia marxava en solitari quan a falta de cinc voltes ha caigut i ha lliurat el títol mundial al francès de Yamaha

Esport3Actualitzat

Pecco Bagnaia i Marc Márquez han estat els grans protagonistes del Gran Premi de l'Emília-Romanya. Jack Miller era el tercer en discòrdia, però una errada ha fet que anés a terra i deixés Bagnaia i Márquez al capdavant. Per darrere, Pol Espargaró ha liderat un grup que rodava a prop de tres segons dels primers, un marge que, de mica en mica, s'ha anat incrementant. Més despenjat rodava el líder del Mundial, però finalment ha pogut entrar en el grup perseguidor, rodant en la novena posició.

Quan faltaven 11 voltes, Bagnaia i Márquez continuaven el seu frec a frec. El de Cervera estudiava meticulosament els moviments de l'italià, per saber quin seria el seu punt feble a l'hora de poder llançar l'atac. Però la major velocitat punta de les Ducati feia que a les curtes rectes del circuit Marco Simoncelli. Així les coses, Bagnaia ha esgarrapat mil·lèssima a mil·lèssima fins a disposar de tres dècimes de marge. Unes dècimes que han pujat fins a gairebé un segon en un circuit idoni per a les Ducati i amb Márquez que encara no està al 100%. Però la desgràcia s'ha acarnissat amb Bagnaia i quan semblava que tenia la victòria al sac, en la volta següent ha anat a terra davant de la desesperació del seu equip, que ha vist com lliurava en safata el títol mundial al pilot de Yamaha Fabio Quartararo.

 

Les darreres voltes han estat un passeig triomfal per al pilot d'Honda, equip que avui ha fet el doblet amb la segona plaça del pilot granollerí Pol Espargaró. Però el gran triomfador de la jornada ha arribat en la quarta posició, el pilot francès de Yamaha Fabio Quartararo que s'ha proclamat campió del món per primer cop i es converteix en successor de Joan Mir.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut