Fórmula 1

Vettel allarga la seva tirania amb una nova victòria al GP d'Europa davant d'Alonso i Webber

El Valencia Street Circuit tampoc ha estat l'escenari esperat per canviar la tirania de Sebastian Vettel al Mundial de Fórmula 1. Tot i el canvi de reglamentació i malgrat ser un traçat poc favorable als Red Bull, el pilot alemany ha allargat el seu domini amb una victòria incontestable al Gran Premi d'Europa, la sisena de vuit curses disputades, i continua llançat en el camí per revalidar el seu títol mundial. Vettel s'ha imposat amb solvència davant de Fernando Alonso, segon, i el seu company d'equip, Mark Webber. Per la seva banda, Jaume Alguersuari, que sortia des de la divuitena plaça de la graella, ha completat una remuntada espectacular i ha entrat a la zona dels punts en acabar vuitè.

Actualitzat
Vuitena cursa del Mundial de Fórmula 1 i sisena victòria de la temporada de Sebastian Vettel. El Gran Premi d'Europa al circuit urbà de València ha tornat a ser un monòleg del pilot alemany, que ha dominat la cursa de principi a fi i ha fet un pas més per revalidar el títol mundial aconseguit l'any passat.

Des del moment de la sortida, Vettel ha conservat la primera posició i no ha abandonat el liderat de la carrera en cap moment. Darrere d'ell, Mark Webber i Fernando Alonso, que ha pogut avançar Lewis Hamilton al primer revolt, han mantingut una intensa lluita per la segona posició. L'asturià, amb un bon ritme de cursa, ha pogut superar el segon pilot de Red Bull en la volta 21 amb un avançament impecable.

Després de la segona aturada als boxs l'australià ha recuperat la segona posició, però en una última bona aturada de Ferrari, Alonso finalment ha pogut acabar la cursa segon i ha aconseguit pujar al podi de València per primera vegada i, de retruc, ha evitat un nou doblet de Red Bull que ja semblava cantat. Amb aquest triomf, Vettel ja suma 186 punts, mentre que els seus màxims perseguidors, l'anglès Jenson Button i l'australià Mark Webber, en tenen 109 cadascun, 77 punts menys que el líder destacat de la classificació. Hamilton és quart amb 97 i Alonso cinquè, amb 87.

Espectacular remuntada d'Alguersuari

El segon podi d'Alonso aquesta temporada ha estat tan important com els punts que ha sumat Jaume Alguersuari. El barceloní, que sortia des de la 18a posició, ha estat vuitè després de culminar una espectacular remuntada i completar la millor cursa des que és a la Fórmula 1. Aquesta és la segona cursa consecutiva en què Alguersuari aconsegueix puntuar i ha refermat el crèdit a l'escuderia Toro Rosso.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut