Fórmula 1

Sebastian Vettel torna a lluir el seu domini en la tercera sessió d'entrenaments lliures a València

La tercera sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Europa, que es disputa a València, ha tornat a viure l'hegemonia del líder del Mundial, Sebastian Vettel. Tant amb pneumàtics durs com amb pneumàtics tous, Vettel ha fer el millor crono. Els Ferrari de Fernando Alonso i Felipe Massa s'han hagut de conformar amb la segona i la tercera posició, respectivament, tot i mantenir durant alguns instants de la sessió el millor registre. Jaume Alguersuari ha pogut resoldre els problemes de motor del seu monoplaça i ha completat la sessió pràctica en el divuitè millor temps.

Actualitzat
Les últimes proves a València abans de la disputa de la sessió de qualificació del Gran Premi d'Europa a València han tornat a evidenciar el frec a frec entre els Red Bull i Ferrari. De moment, tot i les bones sensacions de la sessió pràctica d'aquest divendres de Fernando Alonso, els Red Bull hi han pogut mantenir la seva jerarquia, tot i els canvis de reglament.

L'escuderia de Cristian Horner ha estrenat motors en aquesta tercera sessió, i per no desgastar en excés els pneumàtics, ha endarrerit la sortida a la pista dels seus monoplaces. Quan ho han fet, la sessió estava dominada pel registre de Fernando Alonso amb gomes dures (1.39.506). En la primera volta Sebastian Vettel ja ha fet palesa la gana per ser el millor i ha superat amb escreix el registre de l'asturià (1.38.999). En una volta posterior, l'alemany ha acabat marcant el millor registre en els tres sectors del circuit valencià, i encara amb pneumàtics durs ha volat amb un registre d'1.38.694, lluny de la resta de competidors.

A falta de vint minuts per acabar la sessió pràctica, les diferents escuderies han canviat els pneumàtics per posar els compostos tous. Novament han estat els Ferrari els que han començat a lluir amb els millors cronos. Primer Massa, i posteriorment Fernando Alonso, que amb un registre d'1.37.678 ha marcat el seu millor temps fins al moment a l'edició d'aquest any del Gran Premi de València. L'alegria li ha durat poc, a l'asturià, que ha vist com Vettel, també amb gomes toves, ha volgut deixar clar qui és el rei actual del campionat amb un registre d'1.37.258, tot i trobar-se amb trànsit en la volta correguda.

A la fi de la sessió, Vettel, primer, amb Alonso i Massa a continuació, i Webber en la quarta posició. L'anglès Jenson Button s'ha hagut de conformar amb la cinquena plaça, precedint Rosberg, amb Hamilton setè.

Alguersuari, sense problemes

Jaume Alguersuari ha pogut completar una sessió sense incidents mecànics en el seu cotxe. El seu Toro Rosso no ha tingut els problemes de motor de la jornada anterior i ha marcat el seu millor registre amb 1.40.239. El català ha pogut provar els dos compostos de gomes i ha estat el primer de canviar a pneumàtics tous per deixar el seu crono com el millor divuitè de la sessió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut