Un gol de Sergio Ramos en l'últim minut evita la derrota del Reial Madrid al Camp Nou (1-1)

Els blaugrana no podien permetre que el seu etern rival obrís un forat de 9 punts en la classificació. Gràcies a un gol de Luis Suárez, el Barça s'ha avançat en el marcador. Sergio Ramos, providencial, ha evitat la derrota visitant

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid ha evitat la seva primera derrota d'aquesta edició de la Lliga amb un gol en l'últim minut de Sergio Ramos, en el clàssic al Camp Nou davant del FC Barcelona (1-1). El matx ha començat amb un guió força conegut: els de Luis Enrique marcant el ritme i els madridistes replegats i buscant amb intensitat les recuperacions per sortir amb velocitat. En els primers minuts s'han reclamat dos penals, un a cada àrea. Lucas Vázquez l'ha demanat en el minut 2, en una caiguda davant Mascherano, i Sergi Roberto, en el 9, quan el lateral ha vist mans en un refús de Sergio Ramos. L'àrbitre Clos Gómez no n'ha marcat cap dels dos.

El primer xut a porta dels blaugrana ha arribat en el minut 18, en un xut de falta de Messi que Keylor Navas ha aturat sense cap mena de problema. Dos minuts més tard, després d'una passada enrere de Neymar des de la línia de fons, Ramos i Varane han tapat el xut de Luis Suárez. A l'altre camp, qui patia era Sergi Roberto, ja que els blancs concentraven els esforços ofensius per la seva banda. En el minut 38, Neymar ha vist la targeta groga per una falta sobre Lucas Vázquez. Com que és la cinquena, el brasiler es perdrà el partit contra l'Osasuna.

Precisament, pel costat dret de l'atac madridista, ha arribat la primera ocasió madridista clara de la primera meitat, un xut de Cristiano Ronaldo en el minut 36 que Ter Stegen ha rebutjat a córner. En el seu següent atac, al portuguès li han faltat pocs centímetres per rematar amb precisió davant del porter blaugrana. Alba ha demanat unes noves mans, ara en un refús de Carvajal, en el minut 40, i, una vegada més, Clos Gómez no ha xiulat penal. Tres minuts més tard, en un partit sense treva, Piqué ha estat clau enviant a córner una entrada de Benzema per Cristiano Ronaldo. En el servei posterior des de la cantonada, Ter Stegen ha capturat el remat de cap de Varane.

Ramos, en l'últim minut

En el minut 52, Luis Suárez ha obert el marcador del clàssic, el seu novè gol d'aquesta Lliga, en rematar de cap dins l'àrea petita una falta, gairebé un córner, servida per Neymar des de la banda esquerra. L'uruguaià es trobava al llindar del fora de joc en l'inici de l'acció. Poc després, Andrés Iniesta, que escalfava des de l'inici de la segona meitat, ha entrat substituint Ivan Rakitic. Amb el de Fuentealbilla a la gespa, s'ha començat a veure el joc de toc dels de Luis Enrique, i Zidane ha donat entrada a Casemiro, que tornava després d'una baixa de dos mesos i mig, en lloc d'Isco.

Neymar ha pogut sentenciar en el minut 68. Després de retallar Carvajal, s'ha quedat sol davant Navas. El seu xut, però, ha marxat alt. El lateral blanc ha enviat a córner un xut d'Iniesta en el següent atac del Barça. En uns moments d'allau de joc blaugrana, en el minut 70, ha estat Varane qui ha interceptat un nou xut de Neymar. En el minut 78, Arda Turan ha entrat en lloc d'un gris André Gomes.

I si Neymar no havia aprofitat la seva ocasió anterior per tancar el matx, tampoc ho ha fet Leo Messi en el minut 81. La seva rematada, sol davant Navas, ha marxat massa creuada. Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo han tingut dues bones ocasions per empatar en els últims minuts, però la rematada de cap del primer ha marxat una mica alta i la del segon ha estat enviada a córner per Sergi Roberto. La tercera, en l'últim minut, ha estat la bona. En un servei de falta, l'home dels gols blancs en l'últim minut, Sergio Ramos, ha marcat de cap. Ja en el temps afegit, Varane ha tret sota pals una rematada de cap de Sergi Roberto.

La millor assistència de la temporada

El clàssic d'aquest dissabte ha estat el partit que ha aplegat més públic al Camp Nou aquesta temporada. Els 98.485 espectadors que han assistit al duel entre el FC Barcelona i el Reial Madrid superen els 96.290 que es van aplegar per veure el matx de la Lliga de Campions contra el Manchester City. No milloren, però, la xifra de 99.264 espectadors que van viure en directe el clàssic de la temporada passada, del 2 d'abril.