Simone Biles, durant els Jocs de Tòquio
Simone Biles, durant els Jocs de Tòquio
jocs olímpics

Simone Biles: "Per primera vegada en la meva carrera em vaig sentir un ésser humà"

La gimnasta ha parlat obertament de la crisi mental que va patir durant els Jocs de Tòquio 2020

Redacció Esport3Actualitzat

Simone Biles ha parlat obertament de la crisi mental que va patir durant els Jocs Olímpics de Tòquio. En una conversa amb la seva mare, organitzada per un dels seus patrocinadors, la gimnasta ha explicat els motius que la van dur a deixar de competir.

"No diria que va començar a Tòquio. Em fa l'efecte que probablement tot venia de molt més lluny. Crec que va ser només una pujada de l'estrès que s'havia acumulat amb el temps, i van ser el meu cos i el meu cap que van dir prou. Ni jo mateixa sabia el que estava passant fins que va arribar aquell moment"

Biles també ha parlat de les dificultats que troben els esportistes d'èlit per la pressió a la que es troben sotmesos.

"No hi ha gaire gent que es pugui fer el càrrec del que és intentar guanyar i ser una esportista d'elit, i fer les coses i trencar les barreres com nosaltres. No som persones normals. Va ser la primera vegada que em vaig sentir com un esser humà. A més de Simone Biles, jo era només la Simone, i la gent ho va respectar"

La gimnasta nord-americana ha agraït la resposta de la gent i creu que ha fet un primer pas endavant per tractar el tema de la salut mental en els esportistes d'èlit.

"Vaig parlar molt amb els meus entrenadors, amb psicòlegs esportius de l'equip americà. Gent com Justin Bieber em va enviar missatges. També Demi Lovato... perquè tot és tan diferent i ningú entén la plataforma en què ens trobem"

Tot i que les coses no van sortir com ella volia, Biles confessa que no tornaria enrere i que creu que va fer el millor en la situació en la que es trobava.

"M'havia estat entrenant durant 5 anys. No va sortir com volia, però sé que servirà per ajudar molta gent. Ara els atletes parlen de la salut mental i diuen que no saben si podrien anar a competir. Jo sabia que em podria haver fet mal"
 

 

Anar al contingut