Futbol

Marcelo Bielsa: "La marxa de Guardiola és una pèrdua majúscula per al futbol"

L'entrenador de l'Athletic Club, Marcelo Bielsa, ha qualificat la marxa de Pep Guardiola del Barça, anunciada ahir pel tècnic català, com una "pèrdua majúscula per a l'escenari del futbol". "És una decisió personal que, òbviament, no em correspon interpretar-la, però la seva pèrdua és majúscula perquè la seva presència li va donar brillantor a aquest esport. El que ha fet és inoblidable i que no continuï, una pèrdua", ha reconegut l'argentí.

Actualitzat
Bielsa no ha volgut valorar que el seu nom fos un dels que van sonar més en les últimes setmanes per rellevar Guardiola a la banqueta del Camp Nou abans que el club blaugrana anunciés que serà Tito Vilanova el nou tècnic la temporada que ve. "Això és hipotètic i mai no parlo d'aquestes qüestions", ha tancat Bielsa, qui tampoc no pot "imaginar" que la sortida de Guardiola pugui influir d'alguna manera en la final de la Copa del Rei que enfrontarà Athletic i Barça el 25 de maig i que serà l'últim partit del tècnic de Santpedor al capdavant del seu equip.

El futbol espanyol, rendit al tècnic de Santpedor

Vicente del Bosque ha dit que entén la decisió de Guardiola d'abandonar el Barça i que li desitja "el millor". Es tracta d'una "decisió personal, ho entenc i li desitjo el millor", ha destacat durant una visita a Pedro Bernardo, localitat d'uns 1.000 habitants situada al sud de la província d'Àvila, on ha sigut convidat per l'Ajuntament per conèixer el poble i participar en una xerrada col·loqui.

José Ramón Sandoval
, entrenador del Rayo Vallecano, ha afirmat que Pep Guardiola és com "el Messies", ja que "ha il·luminat un camí en què tots han cregut" i que permet "l'error en la definició però no l'error de l'esforç". "A Guardiola se l'ha de respectar en la seva decisió d'anar-se'n del Barcelona, ja que és una persona que ha enriquit molt el futbol internacional. És una persona que permet l'error en la definició però no l'error de l'esforç", ha dit el tècnic en roda de premsa. "És com el Messies, ha il·luminat un camí en què tots han cregut. És bo que descansi si ho creu així perquè la banqueta et pren moltes energies", ha confessat Sandoval en referència a Guardiola.

L'entrenador del Mallorca, Joaquín Caparrós, ha afirmat que, amb la decisió de Pep Guardiola de deixar el Barça, la Lliga "perd un tècnic magnífic". "Guardiola és una persona molt reflexiva. Si no és a la nostra Lliga la temporada que ve, significa perdre una magnífica persona i un tècnic magnífic", ha comentat.  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut