Marta Torrejón rebent la Copa en presència del Luis Rubiales
Marta Torrejón rebent la Copa en presència del Luis Rubiales
Futbol

L'AFE denuncia "menyspreu" a les jugadores de la Supercopa femenina

El sindicat de futbolistes AFE acusa la Federació Espanyola d'haver discriminat i menystingut les jugadores del Barça i el Reial Societat en l'entrega de medalles de la Supercopa

Redacció Esport3Actualitzat

Encara cueja la imatge de les jugadores del Barça i la Reial Societat recollint elles mateixes les medalles després de la final de la Supercopa. L'Associació de futbolistes espanyols ha emès un comunicat on indica que "la Reial Federació de Futbol d'Espanya menysté les finalistes de la Supercopa femenina".

Al contrari del que passa amb els equips masculins, la Federació no va designar ningú de l'ens per entregar personalment i una a una les medalles a les finalistes després de guanyar la Supercopa d'Espanya contra la Reial Societat.

Un detall de la medalla de les campiones
Un detall de la medalla de les campiones

D'aquesta manera, mentre les capitanes de cada equip recollien la Supercopa i el trofeu de consolació respectivament, les seves companyes --des de la gespa-- es van haver d'acostar a una taula disposada per la Federació per recollir les medalles.

La Reial Societat, recollint la medalla de finalistes
La Reial Societat, recollint les medalles de finalistes

La Federació s'explica

La RFEF va donar aquest diumenge al vespre les explicacions sobre la polèmica mitjançant un comunicat.

Segons l'entitat, donat "l'elevat nombre de representació institucional, així com les infraestructures per a l'accés a la llotja des de la gespa de l'estadi, el departament de Protocol ha decidit activar la cerimònia de lliurament a la llotja, de la mateixa manera que es fa a la Copa del Rei: es lliura la copa a la capitana de l'equip campió i les medalles es donen a l'equip vencedor a la gespa o al vestidor".

La RFEF recorda que es va fer de la mateixa manera que es va fer a l'edició de l'any passat.


La comparació amb el masculí, inevitable

Fa només una setmana el primer equip masculí del Barça es va proclamar campió també de la Supercopa espanyola, després de guanyar el Reial Madrid a la final, disputada a Riad.

Aleshores, Luis Rubiales, el president de la RFEF, va posar personalment --jugador per jugador-- les medalles que els acreditaven com a guanyadors.

Una acció que, aquest cop, amb el femení, no ha cregut necessari fer, i ni tan sols delegar-ho en una altra persona de l'ens federatiu.

Luis Rubiales, posant la medalla a Frenkie de Jong
Luis Rubiales posa la medalla a Frenkie de Jong (Reuters)
Anar al contingut