Jocs

Londres ja ho té tot a punt per acollir el gran esdeveniment esportiu un mes abans de la inauguració

El 27 de juliol, d'aquí exactament un mes, es farà la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics, i la ciutat de Londres ja ho té tot a punt per acollir el gran esdeveniment esportiu. Les instal·lacions estan enllestides i s'ha dissenyat al mil·límetre el desplegament de seguretat.

Actualitzat
El 27 de juliol, d'aquí exactament un mes, es farà la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics, i la ciutat de Londres ja ho té tot a punt per acollir el gran esdeveniment esportiu. Les instal·lacions estan enllestides i s'ha dissenyat al mil·límetre el desplegament de seguretat. La City també s'està guarnint per rebre com cal la família olímpica. Aquest matí s'han desplegat les anelles olímpiques a la popular Torre de Londres. Les aigües del Tàmesi les observen al seu pas, mentre esperen l'arribada del foc olímpic.

Ja han passat quaranta dies des que la torxa es va encendre a Olímpia i ara mateix fa el recorregut camí de l'Estadi Olímpic de Londres, on ha d'arribar el 27 de juliol. I quan falta això, un mes per a la inauguració dels Jocs, Londres pot presumir de tenir totes les instal·lacions acabades i d'evitar els problemes de construcció d'última hora que han tingut el llarg de la història les diferents seus olímpiques.

L'Estadi Olímpic, amb capacitat per a vuitanta mil espectadors, acollirà les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs, a més de les proves d'atletisme. També estan a punt les instal·lacions aquàtiques, evidentment Wimbledon, i l'estadi de Wembley, i a espais com el velòdrom, les pistes de bàsquet o la seu de la gimnàstica ja fa dies que es fan proves pilot per corregir qualsevol incidència.

També marquen un abans i un després les mesures de seguretat per protegir tant els atletes com els espectadors. Aquestes mesures inclouen un espectacular dispositiu de míssils terra-aire en ple centre de Londres. Està previst que militars i policies tinguin sota control el riu Tàmesi i des de fa dies es fan simulacres d'evacuació d'estacions de metro en cas d'emergència.

Des de Lió, a França, la Interpol també vetllarà per la seguretat dels Jocs, però el que ningú no podrà evitar, així ho han reconegut les autoritats londinenques, seran els problemes de transport. Tot i les campanyes per fomentar l'ús del transport públic durant els dies que durin els Jocs, els col·lapses en moments puntuals seran inevitables.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut