Jocs Olímpics

Les previsions de pluja durant els Jocs de Londres preocupen molt els organitzadors de la cita olímpica

Els Jocs Olímpics de Londres estan amenaçats pel mal temps. El Regne Unit està vivint l'estiu amb més pluja dels últims 100 anys i això comença a preocupar els organitzadors, que ja tenen preparats milers d'impermeables per repartir entre els espectadors.

Actualitzat
Els Jocs Olímpics de Londres estan amenaçats pel mal temps. El Regne Unit està vivint l'estiu amb més pluja dels últims 100 anys i això comença a preocupar els organitzadors, que ja tenen preparats milers d'impermeables per repartir entre els espectadors.

Fa dies que plou a Londres i no sembla que tingui ganes de parar. I la previsió pels propers dies no convida a l'optimisme. Màximes de 20 graus i mínimes de 13, ruixats previstos cada dia. És l'estiu més plujós a Londres dels últims 50 anys i malauradament coincideix quan s'hi celebren els Jocs. Sense anar gaire enrere, l'any passat va ser un dels estius més secs que es recorda.

Falten 13 dies perquè comencin els Jocs. Un dels problemes d'última hora ha estat la falta d'efectius de l'empresa de seguretat. Aquest l'han pogut resoldre afegint-hi soldats de l'exèrcit. Però el de la pluja, ni amb soldats, ni demanant favors divins. El president del Comitè Organitzador, Sebastian Coe, diu que hi ha acudit, però de moment les seves pregàries no són escoltades.

L'estiu humit de Londres amenaça de ser protagonista i això podria fer tirar enrere els aficionats que han esperat fins a l'últim moment per decidir si van als Jocs. De tota manera, la venda d'entrades va força bé tot i que la majoria de les instal·lacions són a l'aire lliure. A l'estadi olímpic, per exemple, només estan protegits de la pluja dues terceres parts dels espectadors. I, curiosament, els que més es mullarien serien els que han pagat més diners, fins a 2.500 euros, per veure la inauguració des de primera fila.

"Hi ha uns corrents d'aire molt forts que han agafat una situació molt dolenta per a nosaltres. S'han instal·lat al sud del país i això ens fa tenir pressions baixes i molta pluja. La gent que vingui haurà de portar les ulleres de sol a una mà i un paraigua a l'altra. Això és el que necessiten per a un estiu britànic", assegura un dels homes del temps més populars del país.

Al marge del nerviosisme per la pluja i pel més que probable col·lapse del transport públic, els missatges que envia l'organització són en positiu. Tot a punt i tot preparat. Amb pluja o sense, Coe espera uns grans Jocs Olímpics.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut