Eurolliga

L'AXA Barça dóna senyals per a l'esperança tot i perdre a la pista del Maccabi (81-75)

L'AXA Barça va caure a la pista del Maccabi (81-75) en el primer partit de la sèrie de quarts de final de l'Eurolliga. Els blaugranes van començar el matx molt endollats, però van tenir un nou sotrac en el segon període. Malgrat que els homes de Xavi Pascual van reaccionar en el tercer quart, l'equip israelià va oferir tot el seu ofici per aconseguir el triomf. Ersan Ilyasova va fer el seu millor partit vestit de blaugrana i va anotar 21 punts. Per part del Maccabi, Batista i Morris van ser el més encertats. Els catalans necessiten una victòria demà al Palau si volen continuar lluitant per disputar la Final Four.

Els blaugranes ja sabien que trobarien un ambient infernal al Nokia Arena, ple com ou amb 11.000 seguidors totalment abocats al seu equip. A més, els de Xavi Pascual tenien el difícil repte de convertir-se en el tercer conjunt que aconseguia guanyar a la pista israeliana aquesta temporada, després del Lietuvos Rytas i l'Olympiacos.

L'equip català va sortir centrat, amb una bona defensa i dominant el rebot atac. Tot i que l'encert en els llançaments va ser pèssim, un Mario Kasun molt actiu estirava el Barça. Per part israeliana, Nikola Vujcic va ser un dels destacats en els primers minuts i va situar l'11-8, després d'un parcial de 6 a 0. El primer període va finalitzar amb un mínim avantatge per als locals (16-14). Però en el segon quart, el conjunt de Tel Aviv va realitzar un inici fulgurant davant d'un Barça massa tou (22-14). L'uruguaià Batista es va fer l'amo i senyor de la zona i els blaugranes ho van pagar. Els de Pascual, totalment descentrats i donant massa facilitats, van ser una joguina en mans d'un Maccabi que es va sentir comodíssim a l'hora d'anotar i anar eixamplant la diferència. A més, els catalans no trobaven la manera de penetrar una defensa pressionant. Es va arribar al descans amb el resultat de 36 a 29.

Reacció en el tercer període

A la represa, es va viure un veritable festival de triples. L'equip blaugrana va reaccionar davant d'un endollat Basile i d'Ilyasova, que va fer el seu millor partit fins al moment. El Barça va intentar córrer per agafar desprevinguda la defensa del Maccabi, que va posar de relleu la seva anarquia quan les coses es compliquen. Ilyasova, amb un triple, va empatar a 57 i tot es resoldria a l'últim quart. Dues pilotes perdudes per Pepe Sánchez van servir perquè els israelians agafessin una petita renda. A partir d'aquí, els jugadors barcelonistes ho van intentar sense encert, mentre que els homes de Sherf van lluitar a mort per endur-se la victòria final.

Amb aquesta derrota, l'AXA Barça continua amb la seva mala estadística fora de casa a Europa, on només ha guanyat sis partits dels deu que ha disputat. Caldrà, doncs, esperar per veure un triomf blaugrana a la pista del Maccabi, on ja fa 17 anys que no guanya.